Tuvalu Media maakt Enkeltje Verweggistan voor EO
donderdag 15 oktober 2020

Tuvalu Media maakt Enkeltje Verweggistan voor EO

Presentator Anne-Mar Zwart volgt in het EO-programma Enkeltje Verweggistan acht gezinnen die gaan emigreren. Ze leert de gezinnen kennen en volgt hen tijdens deze grootse verandering in hun leven.

Anne-Mar Zwart: “De keuze om te gaan verhuizen is een keuze die ouders maken, maar zet ook het leven van de kinderen flink op de kop. Vooral het afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes is heftig. De kinderen die ik gevolgd heb, nemen me heel open en kwetsbaar mee in hun verhaal. Van het leren van een nieuwe taal, het afscheid nemen op school tot aan het wennen aan een nieuwe cultuur; elk kind beleeft de verhuizing op een eigen manier.”

Een nieuw thuisland
Waar de 9-jarige Jamie juist wel zin heeft om naar het zonnige Portugal te verhuizen, vloeien er bij de 11-jarige Pippa heel wat tranen als ze Nederland verlaat om in Noorwegen te wonen. Ook de drie zussen Anouk, Mirthe en Renske gaan verhuizen. Ze woonden op een boerderij in Nederland, maar onder andere door de stikstofregels willen hun ouders naar Canada verhuizen.

Op het vliegveld blijkt dat de huisdieren niet direct mee naar Canada kunnen en dat vinden de drie meiden erg lastig. Toch vinden ook deze drie zussen uiteindelijk hun draai in hun nieuwe thuisland. Anne-Mar: “Waar ik van onder de indruk ben, is de enorme weerbaarheid van deze kinderen. Van hoe stoer en snel ze zich ook weer aanpassen aan hun nieuwe omgeving en nieuwe vrienden maken. Daar kunnen wij als volwassenen veel van leren.”

Enkeltje Verweggistan is vanaf 25 oktober om 18.30 uur te zien bij de EO op NPO Zapp. Er zullen acht afleveringen verschijnen. Tuvalu Media is de producent en de eindredacteur is Bert Heuvelman van de EO.

Credits
Omroep: EO
Productiebedrijf: Tuvalu Media
Producent: Remco van der Kruk, Emiel Neervoort
Uitvoerend producent: Frank Krone
Productie: Marlies Berkouwer, Femke Veltman
Eindredactie: Bert Heuvelman (EO), Melle Grannetia, Ilone Leenaerts
Camera: Dirk-Jan van den Aardweg, Sarah Lugthart, Richard Aachban, Pieter van der Kruk
Montage: Joey van Noortwijk, Arne Goossens
Geluid: Quincy van der Heijden, Laurens Kraan, Ruben Stolk
Presentatie/cast: Anne-Mar Zwart
Voice-over: Anne-Mar Zwart
Visagie: Femke Gaarlandt
Vormgeving: Dirk-Jan van den Aardweg
Faciliteiten: Hoens Creative
Lengte (in minuten): 25
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 24
Datum eerste uitzending: 25 oktober, 18.30 uur, NPO Zapp

Bron: Tuvalu Media/EO/BM

Bericht delen