Tuvalu Media produceert De Bodyguard voor WNL
maandag 29 augustus 2022

Tuvalu Media produceert De Bodyguard voor WNL

Omroep WNL komt vanaf 31 augustus met een nieuw programma: De Bodyguard. Daarin proberen tien kandidaten zich als beste persoonsbeveiliger te ontwikkelen. Het programma, dat acht afleveringen kent, wordt gepresenteerd door Welmoed Sijtsma.

De kandidaten krijgen een trainingsprogramma dat wordt geleid door Nico Raat en Malcolm Wynter, die ruim dertig jaar in de persoonsbeveiliging werken in meeste brede zin. Raat ontwikkelde zich bij de politie, Malcolm bij de speciale eenheden van de marechaussee en politie.

Ze opereren internationaal en beveiligen sterren als Lady Gaga en Martin Garrix. De twee verzorgen trainingen aan zowel overheidsinstanties als commerciële organisaties en denken op topniveau mee over hoe de samenleving aan de alsmaar toenemende vraag aan persoonsbeveiliging tegemoet kan komen.

“De kandidaten gaan de strijd met elkaar aan. Met verschillende opdrachten, op het fysieke vlak maar ook als het gaat ook om opmerkzaamheid, flexibiliteit en incasseringsvermogen”, meldt Sabine Baak namens WNL. De Bodyguard is een afvalrace. “Met kandidaten die allemaal hun eigen redenen hebben om de bodyguard te zijn. Nico en Malcolm kiezen uiteindelijk één winnaar uit.”

Baak snapt dat je bij WNL niet onmiddellijk denkt aan dergelijke programma’s. “Sinds 1 januari is WNL een volwaardige omroep en daar past ook een breder programma-aanbod bij. Binnen onze omroep zijn er een paar dingen die we heel belangrijk vinden. Economie, politiek en ook veiligheid. Dit programma valt onder veiligheid. De ontwikkeling dat steeds meer mensen beveiligd moeten worden om wie ze zijn, wat ze doen of zeggen, is zeer zorgelijk. Er zijn gewoon steeds meer mensen nodig voor beveiliging. Daar draagt dit programma aan bij.”

De Bodyguard wordt geproduceerd door Tuvalu Media. Presentatrice Welmoed Sijtsma werkte vroeger bij het NOS Jeugdjournaal. Momenteel presenteert ze Goedemorgen Nederland voor WNL en het programma Op1, samen met Jort Kelder. De Bodyguard is vanaf woensdag 31 augustus wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Credits:
Omroep: WNL
Productiebedrijf: Tuvalu Media
Producent: Emiel Neervoort, Remco van der Kruk
Regie: Nick Hoedeman
Uitvoerend producent: Esther Heitkamp en Stephanie Maessen
Spelproducer: Bert van der Ham
Eindredactie: Ellen Davids, Linda van den Dikkenberg
Redactie: Iris Hilferink, Tessa Tuk
Camera: Martijn de Vre, Geert Buitenhuis, Bart Faber, Maurits Helfenstein
Montage: Jeroen Westermann, Joey van Noortwijk, Dolf de Haan, Sander van Gaalen
Geluid: Martyn van der Sluis
Presentatie/cast: Welmoed Sijtsma, Nico Raat, Malcolm Wynter
Voice-over: Welmoed Sijtsma
Vormgeving: Jeroen Burghout
Faciliteiten: Cinelab, Hoens Creative
Lengte (in minuten): 50
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 9
Gedraaid op: FX9
Datum eerste uitzending: 31 augustus, 20.30 uur, NPO 3

Bron: Tuvalu Media AD/BM

Bericht delen