Tuvalu Media produceert De 100: wachten op een donor voor EO
donderdag 18 februari 2021

Tuvalu Media produceert De 100: wachten op een donor voor EO

In het EO-programma De 100: wachten op een donor volgt Bert van Leeuwen mensen die soms al jaren wachten op een geschikte donor.

Met de nieuwe donorwet, die op 1 juli 2020 is ingegaan, is er hoop op meer orgaandonoren in ons land. Is deze verwachting uitgekomen? Is het leven van de deelnemers veranderd? Staan ze nog op de wachtlijst of zijn ze getransplanteerd? De persoonlijke verhalen van zowel de ontvanger als de donor zijn indringend maar geven ook hoop.

De verhalen in De 100: wachten op een donor laten zien hoe ingewikkeld het proces van orgaantransplantatie is. Een orgaan ontvangen kan alleen als een ander die wil geven. De ultieme daad van medemenselijkheid, die zorgt dat de ander weer kan leven in plaats van overleven of zelfs overlijden. In het programma zien we beiden kanten van het verhaal. 


Leven tussen hoop en vrees
De verhalen van de deelnemers maakten indruk op presentator Bert van Leeuwen. “Wat mij het meest is bijgebleven, is de grote onzekerheid en het voortdurend leven tussen hoop en vrees wanneer je hoog op de wachtlijst staat voor een donororgaan. Ik heb dan ook diep respect voor de mensen die ik volg in De 100: wachten op een donor. Hoe ze in bijna alle omstandigheden proberen de moed erin te houden.”

De 100: wachten op een donor is een zesdelige serie, te zien vanaf maandag 29 maart om 21.30 uur bij de EO op NPO 1. De serie is geproduceerd door Tuvalu Media. 


Bron: EO/BM

Bericht delen