Tuvalu Media maakt Venny & de Bims voor BNNVARA
vrijdag 20 oktober 2023

Tuvalu Media maakt Venny & de Bims voor BNNVARA

Venny & de Bims is een vrolijke jeugddramaserie, vol met dans en muziek die de Bijlmer laat uitblinken. De serie gaat zondag 22 oktober in première op het Cinekid Festival en is vanaf 1 november wekelijks te zien om 15.00 uur bij BNNVARA op het YouTubekanaal van NPO Zapp.

Venny & de Bims is een coproductie van BNNVARA en Tuvalu Media. Het creatieve brein achter de serie is regisseur Djerraldo Goedhart, die zelf in de Bijlmer woont. Schrijver van de serie is Arnout Vallenduuk. Venny & de Bims biedt nieuwe acteurs de kans om hun talenten verder te ontwikkelen.

De 14-jarige Venny verhuist plotseling met haar moeder en zus naar de Bijlmer, ook wel bekend als ‘de Bims’. Het aanpassen aan de nieuwe omgeving blijkt een uitdaging voor Venny, vooral omdat het niet haar eigen idee was om te verhuizen. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar beste vriendin, Cyra. Samen bedenken ze slimme plannen met als doel: ervoor zorgen dat Venny terugkeert naar haar vertrouwde thuis in Houten.

Pakken deze plannen uit zoals gehoopt? Lukt het Venny om haar moeder te overtuigen om terug te verhuizen? En hoe bevalt het wonen in de Bims eigenlijk? In Venny & de Bims beleeft de kijker de ontdekkingstocht van Venny in haar nieuwe bruisende woonplaats. Ze raakt al snel geïnspireerd door een groep buurtgenoten die fearless zijn en hun dagen vullen met dans. Wil ze dan eigenlijk nog wel echt weg uit de Bims?

Credits
Opdrachtgever: BNNVARA
Productiebedrijf: Tuvalu Media
Producent: Remco van der Kruk, Emiel Neervoort
Uitvoerend producent: Suus Reisch
Productieleiding: Lianne Jochems
Eindredactie: Glenda Beekink
Regie: Djerraldo Goedhart
Scenario: Arnout Vallenduuk
Cast: Roëlla Apinsa, Joshua Okonkwo, Georgetina Joval, Jeraily Hooten, Thamia Timas Soares, Daysha Ligeon, Qyomi Gonzalez, Gitana Kappel, Rick Nanne
Camera: Hoens Creative, Vince van der Pol
Geluid: Hoens Creative, Arvin Klaver, Jesper Fransen, Hassie Peereboom Voller, Daan Kloppenburg
Montage: Quinten Pool
Muziek (componist/uitvoerenden): Jay de Goat
Styling: Tosca Otten
Lengte (in minuten): 10
Aantal afleveringen: 10
Aantal draaidagen: 10
Locatie: diverse
Gedraaid op: Sony F5
Datum première: 1 november, 15.00 uur, YouTubekanaal van NPO Zapp

Bron: BNNVARA/Tuvalu Media/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Bericht delen