Trailer van de Videoland-serie Patty
vrijdag 9 februari 2024

Trailer van de Videoland-serie Patty

Zondag 18 februari is het zover. Dan is de nieuwe serie Patty in zijn geheel te streamen bij Videoland. De vijfdelige dramaserie, naar een idee van Will Koopman, is geïnspireerd op het leven van één van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse showbizzwereld: Patty Brard.

Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven spelen beiden de rol van Patty. De meiden van de groep Luv’ worden gespeeld door Julia Lammerts (José) en Teunie de Brouwer (Marga) en Dook van Dijck neemt de rol van Gerard Joling, de presentator van Sterren Springen, op zich.

Patty’s ex-mannen worden vertolkt door Chris Peters als Patty’s eerste man Ron, Lorenzo de Moor als haar Italiaanse ex-man Carlo en Jim Bakkum in de rol van haar derde ex: René. Teun Luijkx is zakenman Eric die een belangrijke rol speelt bij haar faillissement. Reinout Scholten van Aschat is Luv’ producer Hans en Mattijn Hartemink speelt Patty’s huidige man Antoine.

Nadja Hüpscher en Bo Tarenskeen zijn de ouders van Patty en Astrid van Eck is haar oudere zus Shirley. Zoé van Weert speelt de jonge Shirley en Delila Goudriaan is te zien als dertien jarige versie van haar zus. Patty’s jonge dochter Priscilla wordt door Dewi Welschen gespeeld en Emma Buysse vertolkt de oudere Priscilla. Vesper Wormer is de jonge Patty die met haar ouders in Nederland aankomt.

Patty Brard is een fenomeen. Een vrouw die de Nederlandse showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet, maar heeft laten zien dat hoe diep je ook valt en hoe blut je ook bent, je altijd weer in staat bent om je eigen boontjes te doppen in ‘a man’s world’.

Regisseur Will Koopman: “Patty gaat over vallen en opstaan. Ik wilde deze serie heel graag maken omdat deze vrouw een paar keer behoorlijk is gevallen, maar ook altijd weer is opgeklommen en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Daar heb ik een enorme bewondering voor.”

Patty is vanaf zondag 18 februari om 17.00 uur te bingen bij Videoland en de eerste aflevering is op dezelfde dag om 22.20 uur te zien bij RTL 4. Het is een productie van Blooming Media, geregisseerd door Reinier Smit en Will Koopman.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen