Trailer van bioscoopfilm Grenzeloos Verraad
maandag 20 februari 2023

Trailer van bioscoopfilm Grenzeloos Verraad

Dutch FilmWorks heeft de eerste trailer vrijgegeven van de bioscoopfilm Grenzeloos Verraad. Het is een film over de Tweede Wereldoorlog.

De film is gemaakt door ZOD Film in samenwerking met CFX in Emmen, Van der Glas Producties en On Air Media. Grenzeloos Verraad zal op 27 maart officieel in première gaan. In de film volgen we de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, die een steeds grotere moeite krijgt met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers. Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

In de film zijn er rollen voor onder anderen Peter Nillesen, Dirk Gunther Mohr, Dennis van Ooyen, Ingrid Bisschop en Roman Khan. Grenzeloos Verraad is vanaf 30 maart in de bioscopen te zien.

De regie is in handen van Thomas Nauw naar een scenario van Peter Nillesen en Rob Camies. Peter Nillesen speelt tevens de rol van Ludwig Mengelberg. De hoofdcameraman is Robert Schepers. Rob Camies en Manon Huizing (ZOD Film) en Anton van de Koppel (On Air Media) deden de productie.

Bron: RTV Drenthe/Dutch FilmWorks/BM

Bericht delen