Trailer speelfilm Invasie veel bekeken
dinsdag 26 december 2023

Trailer speelfilm Invasie veel bekeken

Storytellers Film & TV heeft de trailer van de speelfilm Invasie gelanceerd. De eerste reacties zijn lovend en de trailer wordt veel bekeken, gedeeld en besproken in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Tarikh Janssen, Gijs Blom, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat. Regisseur Bobby Boermans en producent Errol Nayci werkten eerder samen aan de succesvolle NPO 1-serie Hoogvliegers. Het script is van Philip Delmaar en Lucas de Waard.

In de film Invasie worden Curaçao en Aruba onverwacht aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Het conflict escaleert in rap tempo. Terwijl de marinierskazerne onder vuur ligt, het luchtruim op slot gaat en de Nederlandse ambassadeur geëvacueerd wordt, vinden drie gezworen vrienden en mariniers zichzelf in een race tegen de klok om de Nederlandse ambassadeur te evacueren. Invasie is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Marine die de opnames logistiek en materieel ondersteunde.

Producent Errol Nayci van Storytellers: “Met Invasie willen we een jong publiek naar de bioscoop trekken, voor een actiefilm van eigen bodem. We hebben spectaculaire actiescènes gedraaid die je niet eerder in een Nederlandse film hebt gezien. En het draaien in het Caribisch gebied heeft natuurlijk ook schitterende beelden opgeleverd. Storytellers heeft met het succes van Hoogvliegers een uitstekende relatie met Defensie opgebouwd. Er is wederzijds vertrouwen wij hebben volledige inhoudelijke onafhankelijkheid.”

Invasie is tot stand gekomen door bijdragen van het Abraham Tuschinski Fonds en de Netherlands Film Production Incentive. Dutch FilmWorks brengt de film 28 maart 2024 in de bioscoop.

Bron: Storytellers/BM

Bericht delen