Topkapi Series produceert Elixer voor BNNVARA en NTR
maandag 5 december 2022

Topkapi Series produceert Elixer voor BNNVARA en NTR

Regisseur Dana Nechushtan, eerder verantwoordelijk voor series als Hollands Hoop en Dunya & Desie, maakt een nieuwe dramaserie voor BNNVARA en NTR. De achtdelige serie heet Elixer en gaat over de farmaceutische industrie, ook wel bekend als big pharma.

Nechushtan is nu bezig met de casting van de serie. De opnames moeten binnenkort van start gaan. De serie gaat over een vrouw die de leiding krijgt over het internationale familiebedrijf LXR Pharma. Al snel stuit zij op grove misstanden. Het scenario is geschreven door Maaik Krijgsman, die eerder Vechtershart maakte. Topkapi Series is de producent.

Nechushtan kreeg het idee voor de serie acht jaar geleden, toen zij werd behandeld voor borstkanker. “Ik lag in het ziekenhuis en zag dingen waar ik echt enorm door geschrokken ben”, vertelde ze in het programma Nooit Meer Slapen. “Ik ben niet tegen medicijnen. Maar ik zet wel heel grote vraagtekens bij de industrie en het hele zorgsysteem erachter.”

Het is nog niet bekend wanneer de serie Elixer te zien is. Er zullen acht afleveringen verschijnen en het Filmfonds ondersteunt de productie met een bijdrage van € 1.500.000.

Bron: AD/BM

Bericht delen