Topkapi Series produceert De droom van de jeugd voor KRO-NCRV
vrijdag 21 april 2023

Topkapi Series produceert De droom van de jeugd voor KRO-NCRV

De droom van de jeugd is afgelopen weekend tijdens het prestigieuze seriefestival Canneseries in wereldpremière gegaan. De serie, met hoofdrollen voor Hanna van Vliet, Yannick Jozefzoon, Annet Malherbe, Mark Rietman, Gijs Naber en Jacob Derwig, was samen met negen andere fictieseries geselecteerd voor de officiële competitie.

De negendelige serie De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start en als volledige serie te streamen via NPO Plus.

Drie generaties, een familiegeheim
De droom van de jeugd gaat over een doodgewoon gezin, waarin een ongewoon groot geheim als vergif door de verschillende generaties heen sijpelt. Vanaf de tumultueuze jaren zestig tot aan het heden is te zien hoe grillig en onvoorspelbaar het leven zich aan de van oorsprong Brabants katholieke familie Wander voltrekt. Iedere generatie kent obstakels en uitdagingen waarvoor gevochten en gestreden wordt, zoals het recht op abortus, geloof, vrouwenemancipatie en racisme. De kijker ziet door de ogen van de karakters historische gebeurtenissen, zoals de studentenrevolutie in Parijs in ’68, de val van de Berlijnse muur en de aanslag op de TwinTowers. Maar bovenal laat De droom van de jeugd zien hoe onlosmakelijk familiebanden zijn.

Cast
De familie Wander bestaat uit zes gezinsleden. Vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe), oudste dochter Carla (Hanna van Vliet en Tamar van den Dop), oudste zoon Max (Ko Zandvliet en Peter Paul Muller), dochter Suus (Laura Bakker en Maria Kraakman) en zoon Frans (Joes Brauers en Gijs Naber). Andere rollen zijn voor Alidtcha Binazon, Jacob Derwig, Yannick Jozefzoon, Gustav Borreman, Pieter Embrechts, Roeland Fernhout, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Sylvia Poorta en Roeland Fernhout.

Makers
Het scenario is geschreven door Marnie Blok. De regie is in handen van Bram Schouw en Simone van Dusseldorp. De droom van de jeugd is geproduceerd door Topkapi Series onder leiding van creatief producent Idse Grotenhuis, in coproductie met KRO-NCRV. De serie is mede tot stand gekomen dankzij het NPO fonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Mark van Aller/Topkapi Series

Bericht delen