Dramaserie Santos van BNNVARA vanaf 9 november te zien
zondag 29 oktober 2023

Dramaserie Santos van BNNVARA vanaf 9 november te zien

In de nieuwe dramaserie Santos probeert liefdeskoppel Glenn (Yannick Jozefzoon) en Yola (Yootha Wong Loi-Sing) samen een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen willen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie.

Aspirant-chef-kok Glenn wordt meegesleept door zijn dealende beste vriend Jermaine (Vic9) en non-profit ondernemer Yola komt in conflict met haar criminele moeder (Romana Vrede), die meedogenloos de macht naar zich toetrekt in de Rotterdamse haven. Yola en Glenn proberen los van elkaar én samen telkens de juiste keuze te maken in een wereld die met een gekleurde bril naar hen kijkt.

Maar wat is de juiste keuze als het om familie, vrienden en liefde gaat? De keuzes worden steeds complexer en de consequenties ervan alsmaar groter. Drijft dit Glenn en Yola uit elkaar of is hun liefde onverwoestbaar? Santos is vanaf donderdag 9 november wekelijks om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf dan ook in één keer te streamen via NPO Plus.

Santos is geregisseerd door Giancarlo Sánchez en Ivan Barbosa. Het scenario is in handen van Chris Westendorp en Ashar Medina. De serie speelt zich volledig af in bruisend Rotterdam. Een stad waar het cliché, ook voor de personages, geen loze uitspraak is: geen woorden, maar daden. Santos heeft in september al de prestigieuze prijs voor beste dramaserie, het Gouden Kalf, gewonnen op het Nederlands Film Festival.

Credits
Opdrachtgever: BNNVARA
Productiebedrijf: Topkapi Series
Producent: Laurette Schillings, Arnold Heslenfeld, Frans van Gestel, Robert Kievit
Regie: Giancarlo Sánchez, Ivan Barbosa
Scenario: Chris Westendorp, Ashar Medina
Uitvoerend producent: Eleanora de Rijke
Productieleiding: Wouter Bijl
Camera: Gregg Telussa
Montage: Jurriaan van Nimwegen
Licht: Thomas Jeninga
Geluid: Gerben Kokmeijer
Cast: Yannick Jozefzoon, Yootha Wong-Loi-Sing, Vic9 (Quivaughn Joel Jordan), Mashe Macnac, Romana Vrede
Muziek (componist/uitvoerenden): Faisal Chatar
Visagie: Marleen Holthuis
Styling: Isis Vaandrager, Viola Sardokee
Lengte (in minuten): 50
Aantal afleveringen: 8
Datum eerste uitzending: 9 november, 20.30 uur, NPO 3

Bron: BNNVARA/Topkapi Series/BM
Foto: BNNVARA/Topkapi Series

Bericht delen