Topkapi Series maakt dramaserie Elixer voor NTR en BNNVARA
vrijdag 23 juni 2023

Topkapi Series maakt dramaserie Elixer voor NTR en BNNVARA

NTR, BNNVARA en producent Topkapi Series hebben de handen ineengeslagen voor de achtdelige dramaserie Elixer. Isabelle Rombauts – vertolkt door Hanna Verboom – wordt onverwachts benoemd tot CEO van het familiebedrijf Rombauts Pharma, een prominente speler op de internationale farmaceutische markt.

Al snel wordt ze geconfronteerd met ernstige wanpraktijken en moet ze haar eigen geweten afwegen tegen de belangen van haar invloedrijke familie. Een wereld vol intriges, machtsstrijd en wanhoop binnen de farmaceutische industrie. Elixer wordt tot en met november opgenomen en is in 2025 te zien op NPO 1.

De hoofdrol is weggelegd voor Hanna Verboom, die na een acteerpauze van vijf jaar haar comeback maakt. Overige (hoofd)rollen zijn weggelegd voor onder meer Jacob Derwi, Wim Opbrouck, Katelijne Damen, Walid Benmbarek, Tina de Bruin, Peggy Vrijens, Teun Luijkx, Ferdi Stofmeel, Roman Derwig en Bart Bijnens.

De regie is in handen van Dana Nechushtan (Holland’s Hoop, Dunya & Desie, Piece of my Heart). Het scenario werd geschreven door Maaik Krijgsman (Langs de oevers van de Yangtze, Mijn vader is een vliegtuig) in samenwerking met Jaap Peter Enderlé (Zeven kleine criminelen, Broers), Franky Ribbens (Holland’s Hoop, Dirty Lines) en Luca Izeboud (Doodleuk, The persistence of memory).

De serie komt tot stand met steun van de NPO, het NPO-fonds, het Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, de Netherlands Film Production Incentive, Screen Flanders, Belgian Tax Shelter en Limburg Film Fonds, in coproductie met Menuetto.

Bron: NTR/BM
Foto: Nine IJff/NTR

Bericht delen