Tim Oliehoek regisseert eerste Nederlandse film voor Disney+
vrijdag 17 maart 2023

Tim Oliehoek regisseert eerste Nederlandse film voor Disney+

Disney+ heeft aangekondigd dat regisseur Tim Oliehoek de eerste Nederlandse speelfilm voor de streamingdienst zal maken. De ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen zal vanaf het voorjaar van 2025 beschikbaar zijn op Disney+.

De film vertelt het verhaal van Gaby, een 37-jarige kippenhouder die met haar 6-jarige zoon Kuif, haar norse moeder Mientje en de depressieve haan Bouillon op een boerderij woont. Haar leven wordt op zijn kop gezet wanneer een ballonvaarder op het land naast haar boerderij neerstort.

Oliehoek maakte eerder series als De Zaak Menten, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en films als Vet Hard en Wiplala. “Na vijf bioscoopfilms heb ik mezelf beloofd dat ik alleen weer een speelfilm wil regisseren als het echt nodig is. Ik geloof dat ik die noodzaak als regisseur in dit verhaal heb gevonden”, aldus Oliehoek, wiens nieuwe serie Arcadia vanaf 19 maart te zien is bij KRO-NCRV op NPO 3.

De ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen wordt geproduceerd door de Nederlandse producent Elbe Stevens Films en geschreven door Benny Lindelauf. De cast is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen