Tim den Besten en Nicolaas Veul maken 100 dagen in je hoofd
vrijdag 9 juli 2021

Tim den Besten en Nicolaas Veul maken 100 dagen in je hoofd

Hoe is het om ziek in je hoofd te zijn? In de nieuwe serie 100 dagen in je hoofd dompelen Tim den Besten en Nicolaas Veul zich onder in de wereld van de psychiatrie.

Als bijzonder stagiair in de psychiatrische kliniek GGzE in Eindhoven verkennen ze wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. Wat is dat eigenlijk, wat we in de volksmond ‘gek’ noemen? Tijdens hun stage weten Tim en Nicolaas niet alleen steeds dieper door te dringen in het hoofd van psychiatrische cliënten, maar ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de ‘gekte’ in hun eigen hoofd.

Tim en Nicolaas proberen zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de wereld van cliënten die kampen met psychoses en aandoeningen als schizofrenie, ernstige vormen van borderline en autisme. Wat gaat er in hun hoofden om? Hoe is het om stemmen in je hoofd te horen? Maar ook: verschillen we eigenlijk wel zoveel van ze?

100 dagen in je hoofd is een productie van de VPRO en vanaf donderdag 21 oktober om 20.55 uur te zien op NPO 3. Regisseur is Katinka de Maar en eindredacteur is Maarten Slagboom.

Over Tim en Nicolaas
VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul waren samen eerder te zien in 100 dagen voor de klas, waarvoor zij een speciale vermelding kregen van de jury van de Zilveren Nipkowschijf. Ook maakten ze Oudtopia, waarvoor ze een maand in een verzorgingshuis woonden, en Superstream Me: een psychologisch experiment waarin zij hun leven achttien dagen non-stop streamden. In 100 dagen in je hoofd gaan ze opnieuw een experiment aan waarbij ze zichzelf niet ontzien.

Bron: VPRO/BM
Foto: Diederick Bulstra/VPRO

Bericht delen