The Talent Scouts vanaf 8 juli op SBS6
dinsdag 4 juli 2023

The Talent Scouts vanaf 8 juli op SBS6

Angela Groothuizen, Tabitha, Nicky Romero, Flemming en Donnie gaan in The Talent Scouts de strijd met elkaar aan. Elke bekende scout heeft hetzelfde doel: de beste zangtalenten aan zich binden door slim te investeren en met dat geld één van hen te ontwikkelen tot de nieuwe nationale topartiest.

Het winnende zangtalent wint een prijs money can’t buy: een optreden op Pinkpop en daarbij een bedrag van 25.000 euro om te besteden aan de perfecte performance. Een betere kickstart voor een muziekcarrière bestaat niet. The Talent Scouts wordt gepresenteerd door Kalvijn en is vanaf 8 juli om 20.30 uur te zien op SBS6. Aanvankelijk zou The Talent Scouts al vanaf 7 april worden uitgezonden, maar de nieuwe talentenjacht kwam te snel na Avastars, de prestigieuze zang- en danscompetitie met virtuele poppetjes, die uitliep op een flop.

Volgens diverse media is The Talent Scouts een variant van het format van The Voice of Holland. Vijf van de zes episodes zijn al opgenomen, de finale wordt live uitgezonden in augustus. Volgens het AD is op de set van The Talent Scouts geroepen dat deze show gewoon ‘The Voice 2.0’ is.

De vijf scouts krijgen in The Talent Scouts vijf afleveringen de tijd om elk vier talenten in hun team te krijgen. Die talenten introduceren zichzelf met bewerkingen van bekende hits. Elke scout beschikt per auditie-aflevering over een investeringsbudget van 5.000 euro. Na elk optreden mogen de scouts die geïnteresseerd zijn, geld bieden om dit talent in hun stal te krijgen. Hoe hoog zijn ze bereid te gaan?

Wie biedt het meest en is zijn collega-scouts te slim af? Het uiteindelijke bedrag gaat naar het talent, dat meteen advies krijgt over hoe ze met dit geld hun optreden nog beter kunnen maken. Na twee halve finales zijn er per scout twee kandidaten over. Voorafgaand aan de grote live finaleshow zet de scout met deze talenten de puntjes op de i voor de laatste performance! Het is de kijker die in de finale bepaalt welk zangtalent de competitie wint en wie er dus in juni mag debuteren op Pinkpop. Ook voor de scouts valt er wat te winnen: zij ontvangen allemaal een mooi geldbedrag om aan een persoonlijk goed doel schenken.

The Talent Scouts wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten (Nicky Romero, Flemming, Angela Groothuizen, Tabitha en Donnie)

Bericht delen