Storytellers maakt dramaserie Holland Gate
zaterdag 24 juni 2023

Storytellers maakt dramaserie Holland Gate

Productiebedrijf Storytellers is verheugd de samenwerking aan te kondigen tussen regisseur Bobby Boermans, bekend van de hitseries Het Gouden Uur en Mocro Maffia, en scenarist Michael Leendertse, bekend van de bekroonde serie Rampvlucht, voor de driedelige dramaserie Holland Gate.

Holland Gate neemt de kijkers mee naar de chaotische evacuatie van Kabul, na de machtsovername door de Taliban in 2021. Tienduizenden mensen proberen de stad te ontvluchten, uit angst voor wraakacties. Terwijl het vliegveld vervalt in chaos creëren Nederlandse commando’s een geheime vluchtroute in het hek die ze omdopen tot Holland Gate. Maar wie mogen ze doorlaten en wie moet er gedwongen achterblijven?

De serie volgt vier uiteenlopende hoofdpersonen die, met gevaar voor eigen leven en zonder elkaar te kennen, hun weg proberen te vinden naar huis. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen laat de dramaserie de impact en menselijke perspectieven zien achter deze ingrijpende geschiedenis.

Regisseur Bobby Boermans zegt over het project: “De hele wereld heeft gezien hoe de heftige evacuatie van Kabul zich voltrok. Ook vanuit Nederlands oogpunt heeft zich daar op menselijk, politiek en militair vlak van alles afgespeeld. De miniserie wordt een aangrijpende, dramatische rollercoaster die een krachtig inkijkje geeft op de gebeurtenissen in Kabul en de impact ervan op zowel Nederlandse als Afghaanse betrokkenen. Onder voortdurende plot-spanning werpen we een kritische blik op de complexiteit van deze meerdaagse evacuatie, waar gewone mensen in buitengewone omstandigheden de grenzen van menselijke moed overstijgen. Het is een eerbetoon aan hen die betrokken waren bij de evacuatie en een herinnering aan de mensen die uiteindelijk achterbleven.”

Scenarist Michael Leendertse voegt toe: “Dit verhaal toont de complexiteit van internationale evacuaties, waar menselijke veerkracht, opoffering en vastberadenheid strijden tegen bureaucratie. We willen geen zwart-wit aanklacht tegen de politiek maken; in plaats daarvan laten we zien hoe iedereen, van de boots on the ground tot de betrokken ministers, verstrikt raakt in regelgeving die normaal gesproken bedoeld is om zorgvuldigheid te waarborgen, maar onder extreme omstandigheden dodelijke gevolgen kan hebben. We brengen de serie als een genre-thriller voor een breed publiek, maar baseren ons verhaal op intensief onderzoek. Holland Gate blijft dicht bij de feiten.”

Producent Errol Nayci: “In productioneel opzicht is de verfilming vanzelfsprekend een enorme uitdaging. Door eerdere ervaringen met de serie Hoogvliegers en de aankomende actiefilm Invasie is Storytellers de aangewezen producent voor dit type verhaal. We zijn ervan overtuigd dat deze dramaserie een breed publiek zal aanspreken. Door het verhaal in de vorm van een high-end miniserie te vertellen, kunnen we een groot publiek bewust maken van de complexiteit, uitdagingen en emotionele impact van een dergelijke evacuatie.”

Het is nog niet bekend wanneer en waar de serie te zien zal zijn.

Bron: Storytellers/BM

Bericht delen