Stepping Stone verwerft filmrechten Verloren in de jungle
dinsdag 7 juni 2022

Stepping Stone verwerft filmrechten Verloren in de jungle

Producent Stepping Stone heeft de filmrechten aangekocht van het boek Verloren in de jungle (2021) van Marja West en Jürgen Snoeren. Het boek beschrijft de mysterieuze verdwijning van de twee Nederlandse meisjes Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama in 2014.

Stepping Stone ontwikkelt zowel een documentaire- als een dramaserie geïnspireerd op het boek. Voor de dramaserie zijn scenarioschrijvers Michael Leendertse, Matthijs Bockting en Sarah Offringa van Winchester McFly (Vliegende Hollanders, Bankier van het Verzet) en regisseur Eché Janga (Buladó) aangetrokken.
 
Op 1 april 2014 keren de Nederlandse Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) niet terug van een wandeling in de jungle van Panama. De wekenlange zoekacties naar de meisjes, bemoeilijkt door het slechte weer, leveren niets op. Hun vermissing is wereldnieuws en houdt Nederland volledig in de ban.

Twee maanden na de verdwijning van de jonge vrouwen, wordt er diep in de jungle een rugzak gevonden met daarin onder meer hun telefoons en camera, waarop vreemde foto’s blijken te staan. Dit leidt tot wilde speculaties over de verdwijning die tot op de dag van vandaag voortduren. Zijn ze verdwaald, ontvoerd of beroofd?
 
Marja West en Jürgen Snoeren nemen in Verloren in de Jungle alle mogelijke scenario’s onder de loep. Ze verdiepten zich intensief in nieuw onderzoeksmateriaal om de waarheden van de onwaarheden te scheiden. In samenwerking met Betzaïda Pittí Cerrud, oud-officier van justitie in Panama die in 2014 de zaak leidde, zetten zij alle feiten over deze schokkende verdwijning op een rij. “De vele facetten van dit bijzondere verhaal verdienen een groot publiek, wat ons betreft is Verloren in de Jungle bij Stepping Stone en Winchester McFly in goede handen”, zegt Marja West.

De dramaserie Verloren in de Jungle gaat over twee vrouwen die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in de zoektocht naar de verdwenen meisjes. De ene vertegenwoordigt de Panamese officier van Justitie Betzaïda. De andere vrouw vertegenwoordigt de complottheorieën van zelfbenoemde internet rechercheurs.

Marlies van Amerongen, producent: “Op 1 april 2024 is het tien jaar geleden dat twee jonge avontuurlijke meisjes van de aardbodem verdwenen. Daarop had ieder een eigen theorie. Het is niet onze bedoeling om nog een versie van de waarheid te lanceren. Het is onze intentie om, in alle integriteit, alle andere slachtoffers in deze zaak een gezicht te geven. We denken dat we met dit team van makers eer zullen doen aan dit verhaal.”

Bron: Stepping Stone/BM

Bericht delen