Spelshow Een jaar van je leven gaat 5 september van start
woensdag 17 augustus 2022

Spelshow Een jaar van je leven gaat 5 september van start

SBS6 komt met een nieuw spelprogramma. Een jaar van je leven wordt bestempeld als de langste gameshow ooit. Veertig deelnemers sluiten zichzelf een jaar lang op met een miljoen euro in het vooruitzicht als zij het spel ‘overleven’.

Het programma lijkt een beetje op een combinatie van Big Brother en Utopia. De veertig deelnemers verblijven op een nog onbekende locatie, waar alleen nog maar basisvoorzieningen aanwezig zijn. Om onderhoud en andere levensbehoeften te bekostigen kunnen ze opdrachten vervullen om daarmee de ‘huishoudpot’ te vullen.

Is de pot leeg en moeten er toch dingen bekostigd worden? Dan kan de prijzenpot van een miljoen euro aangebroken worden. Dat betekent dan weer wel dat de uiteindelijke winnaar met minder dan een miljoen op zak naar huis gaat.

Het aantal deelnemers neemt af door middel van eliminatierondes. Er komen overigens geen nieuwe deelnemers bij, niemand wordt vervangen. De deelnemer die als laatste overblijft wordt tot winnaar gekroond en mag met de uiteindelijke prijzenpot naar huis.

Een jaar van je leven is vanaf maandag 5 september elke werkdag van 18.30 tot 19.00 uur te zien op SBS6. Via livestreams kan er 24/7 gekeken worden naar de bewoners van de loods. Het wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Bron: AD/BM

Bericht delen