Sony Pictures bestelt speelfilmversie van Nederlandse productie Gnomes
zondag 5 februari 2023

Sony Pictures bestelt speelfilmversie van Nederlandse productie Gnomes

Sony Pictures heeft de speelfilmrechten van Gnomes weten te bemachtigen. De korte horrorfilm van de Nederlandse filmmakers Ruwan Heggelman en Richard Raaphorst draait nu op filmfestivals over de hele wereld en dat heeft aandacht getrokken. Sony ziet graag dat Gnomes een horrorfilm van speelfilmlengte wordt.

Dat meldt website De Nachtvlinders. Zonder het te weten betreedt een meisje in Gnomes tijdens haar dagelijkse hardlooprondje het leefgebied van een stam moordende kabouters. Gelokt door mysterieuze gloeiende paddenstoelen, zal ze al snel wensen dat ze op haar gebruikelijke pad was gebleven.

De horrorfilm met speelfilmlengte is nu in ontwikkeling bij 21 Laps, waar producenten Shawn Levy, Dan Cohen en Dan Levine de Nederlandse producent Richard Raaphorst zullen komen versterken. Ruwan Heggelman, regisseur van de korte film, zal ook voor de speelfilm de regie voeren. De twee Nederlandse filmmakers bevestigen het nieuws van Deadline en melden dat het project nog in een vroeg stadium zit.

21 Laps is ook de producent van Stranger Things en van de nieuwe verfilming van Stephen King’s The Boogeyman. Ruwan Heggelman maakte eerder de korte horrorfilms Beste Vrienden en Mime. Richard Raaphorst maakte met Frankenstein’s Army in 2013 zijn eerste internationale productie.

Het idee van de film hadden Richard Raaphorst en Ruwan Heggelman van productiebedrijf Mad Scientist Movement al een behoorlijke tijd. In 2021 begonnen de opnames, waarbij vooral veel praktische special effects en poppen werden gebruikt. Het resultaat mag er wezen. De korte film Gnomes won de hoofdprijs voor beste korte film op het Imagine Film Festival Amsterdam 2022.

Richard Raaphorst laat in een reactie aan De Nachtvlinders weten enorm blij te zijn met dit nieuws: ”Dit verhaal doet me denken aan Jaap en de Bonenstaak. Niets vermoedend ontwikkelde ik een klein kabouter-project, wat plots is uitgegroeid tot een enorme reus.”

Bron: De Nachtvlinders/BM

Bericht delen