Skyhigh TV maakt Mensen Kijken voor EO
vrijdag 22 september 2023

Skyhigh TV maakt Mensen Kijken voor EO

De eerste indruk van iemand, klopt die altijd? Het nieuwe EO-programma Mensen Kijken daagt uit om vooroordelen opzij te zetten en om verder te kijken dan alleen het uiterlijk van mensen.

Met een dosis humor laat dit programma verschillende panels de strijd én het gesprek met elkaar aangaan. Wie heeft de beste mensenkennis en beschikt over een sterk inschattingsvermogen?

In Mensen Kijken zetten verschillende panels zich schrap voor een té gekke strijd. Hun inschattingsvermogen wordt op de proef gesteld doordat ze de eerste indruk over een persoon delen. Ze ontdekken dat deze eerste indruk lang niet altijd recht doet aan het verhaal dat achter de persoon schuilt. Elke aflevering beantwoorden ze vragen over een onbekend persoon na het zien van een video. Wat volgt is een boeiend levensverhaal dat verrast, verwarmt en soms een traan kan veroorzaken.

De panels die tegen elkaar strijden bestaan uit senioren, TikTokkers, studenten, muzikanten, moeders en kappers. De panels leren, lachen en leven mee met deze persoon naarmate hun levensverhaal wordt onthuld. Aan het eind van de aflevering wint het panel met de meeste punten en dus de meeste mensenkennis.

Het panel TikTokkers bestaat uit Jorn van Hooft, Stijn Roovers, Ester van Vugt en Terrie Eisinger. “Dat achter elk persoon een verhaal schuilgaat wist ik al, daar ben ik juist ook altijd geïnteresseerd in. Maar dat ik zo snel, op uiterlijk, al iemand beoordeel had ik niet verwacht. Je hebt toch vaak onbewust een stereotype beeld bij een persoon. Het slaat nergens op maar het zit er onbewust toch ingebakken door bijvoorbeeld media, opvoeding of gebeurtenissen uit je verleden”, aldus Terrie.

Mensen Kijken wordt geproduceerd door Skyhigh TV en is vanaf dinsdag 10 oktober rond 21.10 uur te zien bij de EO op NPO 3.

Bron: EO/BM

Bericht delen