Signal.Stream maakt Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje voor BNNVARA
donderdag 15 juni 2023

Signal.Stream maakt Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje voor BNNVARA

Tijdens het WK in Qatar verbaasde het Marokkaanse elftal vriend en vijand. Nooit eerder behaalde een Afrikaans land de halve finale op een WK voetbal. Niemand had er rekening mee gehouden. Niemand had het verwacht.

En toch hebben ze het gedaan. De overwinning gaat verder dan alleen op het veld. Het gaat over trots, over hoe voetbal mensen verbindt en hoe stigmas worden doorbroken. De prestaties van de Leeuwen van de Atlas hebben een enorme impact gehad op de Marokkaanse community, ook in Nederland. Van trotse moeders en juichende prominenten tot geïnspireerde kinderen op voetbalpleintjes.

Rapper ICE blikt terug op het avontuur van de spelers van het heldenteam. Dit team bestaat uit een aantal Nederlands-Marokkaanse spelers, die – bij hoge uitzondering – met interviews hebben meegewerkt aan deze serie. ICE spreekt onder meer vier spelers die zijn opgegroeid en opgeleid in Nederland: Zakaria Aboukhlal, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech. De vierdelige serie Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje is vanaf 26 juni te streamen op NPO Start. Daarnaast is de serie ook vanaf maandag 26 juni wekelijks om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Het is een coproductie van Signal.Stream en BNNVARA.

De serie is een introspectieve reis waarin ICE de diepere betekenis van de Marokkaanse trots onderzoekt en ontdekt hoe voetbal ons uiteindelijk écht kan verbinden, ongeacht onze achtergrond.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen