Scenery produceert buitengewoon verzoeningsverhaal Lara vs. Escobar
vrijdag 14 oktober 2022

Scenery produceert buitengewoon verzoeningsverhaal Lara vs. Escobar

Het Amsterdamse mediabedrijf Scenery, een joint venture met Banijay Benelux, komt met de feature documentaire Lara vs. Escobar. Die vertelt het buitengewone verzoeningsverhaal achter de beroemde moord op de Colombiaanse Minister van Justitie Rodrigo Lara Bonilla in 1984 in opdracht van de meest beruchte drugsbaron ooit: Pablo Escobar.

Een uniek verhaal over hoop en vriendschap in een door de narcos geteisterd land. De regie is in handen van de BAFTA en Emmy Award bekroonde Mags Gavan. Zij verkreeg bijzondere toegang tot deze twee vrienden, die een ogenschijnlijk onmogelijke vriendschap hebben dat een nieuw en hoopvol perspectief op een vaak verteld verhaal geeft.

Mags Gavan, regisseur Lara vs. Escobar over de totstandkoming: “Deze film was een passieproject, waarvan ik wist dat ik het moest maken. Ik heb meer dan een decennium besteed om toegang te krijgen tot dit belangrijke verhaal. Ik begon aan de meest inspirerende reis die me ook door de ergste tragedie voerde tijdens het ontwikkelen van deze film. Lara vs. Escobar zal het publiek in dezelfde emotionele achtbaan brengen, maar hopelijk op een betere, meer hoopvolle plek achterlaten.”

Lea Fels, Partner Scenery: “De combinatie van dit bijzondere project, de samenwerking met Mags Gavan en dit unieke verhaal dat wij naar een wereldwijd publiek willen brengen, sluit naadloos aan bij het portfolio van Scenery. We zijn dan ook erg trots dat Mags ons toevertrouwt om met haar dit project aan te gaan.”

Lara vs. Escobar gaat over medeleven en de hoop van deze twee natuurlijke vijanden – Jorge Lara en Juan Pablo Escobar – die de meest onwaarschijnlijke vrienden werden. Toen Jorge Lara hoorde over de dood van zijn vader, was hij aanvankelijk uit op wraak, maar een speling van het lot bracht hem ertoe zich juist te verzoenen met de zoon van de moordenaar van zijn vader Juan Pablo Escobar.

Hij ontdekte dat ze meer gemeen hadden dan hij dacht: verenigd door een jeugd die werd verwoest door de donkere wereld van verdovende middelen. Het is Jorge Lara’s missie om de wereld te laten zien dat als twee van de grootste rivalen vrede kunnen vinden, iedereen dat kan.

Na Human Playground, de zesdelige Netflix docuserie over de meest unieke en uitzonderlijke sporten ter wereld, is Lara vs. Escobar Scenery’s tweede documentaire die wereldwijd wordt gedistribueerd. Volgende week wordt feature documentaire gepresenteerd op MIPCOM in Cannes.

Bron: Banijay Benelux/BM

Bericht delen