Regiedebuut André Kuipers met film Beyond
donderdag 21 maart 2024

Regiedebuut André Kuipers met film Beyond

Op 4 oktober gaat de film Beyond, waarmee André Kuipers zijn regiedebuut maakt, feestelijk in première in Ziggo Dome Amsterdam. Als onderdeel van een internationaal astronautencongres in ons land, vindt de bijzondere filmpremière plaats.

André Kuipers presenteert aan onder meer 100 collega-astronauten uit de hele wereld zijn unieke muzikale filmervaring Beyond op een 22 meter breed filmdoek in Ziggo Dome. In Beyond toont André de oneindige schoonheid van onze aarde, gezien vanuit de ruimte door de ogen van een astronaut. Beyond is vanaf 10 oktober in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Muziek van Vangelis en Armin van Buuren
Beyond is een meeslepende sound & vision experience waarin beeld en muziek naadloos op elkaar aansluiten en zorgen voor een betoverende bioscoopervaring voor jong en oud. De wereldberoemde Griekse muzikant, componist, songwriter en producer Vangelis (bekend van onder meer befaamde filmmuziek voor Chariots of Fire, Blade Runner, 1492: Conquest of Paradise en Alexander) en goede vriend van André, werkte tot zijn overlijden met veel enthousiasme samen met Kuipers aan de film. Beyond bevat maar liefst 40 songs uit het rijke oeuvre van Vangelis dat zes decennia omspant. Daarnaast produceerde Armin van Buuren speciaal voor Beyond een cover van Vangelis’ track Pulstar, die op 27 september als single zal worden uitgebracht.

Astronautencongres
Tijdens het astronautencongres van 30 september t/m 6 oktober is André gastheer van ruim 100 collega-astronauten in Nederland. Het congresthema ‘Generation Space – shaping the future together‘ belicht het cruciale belang van ruimteverkenning voor een veilige en duurzame toekomst van ons allen. Het congres omvat een scala aan activiteiten, waaronder lezingen, panelgesprekken en interactieve sessies met astronauten. Op de aangewezen ‘Community Day’ zullen astronauten in heel Nederland scholen, universiteiten en instituten bezoeken. Tijdens het Beyond live event in Ziggo Dome nemen de astronauten deel aan een uniek, eenmalig voorprogramma waarin ze hun ervaringen delen met het publiek.

Over André Kuipers
Het ruimtevaartavontuur van André Kuipers begint als hij twaalf is en science-fictionboekjes krijgt van zijn oma. Hij weet het zeker: ooit zal ik zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken. Na jaren van training vliegt de arts in 2004 zijn eerste missie naar het internationale ruimtestation ISS. Missie DELTA duurt elf dagen. Veel te kort, vindt André. Hij wil niets liever dan terug naar de ruimte om daar voor langere tijd te wonen en te werken. En die tweede missie komt er. Op 21 december 2011 verlaat André de aarde opnieuw voor een verblijf van 193 dagen in de ruimte; de langste Europese ruimtevlucht tot dan toe. Hij duikt regelmatig zwevend op in de media om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van zijn belevenissen daarboven.

Het is tijdens zijn tweede ruimtemissie dat André voor het eerst Vangelis ontmoet, via een tweezijdig videogesprek. Vangelis speelt live piano voor André en André laat Vangelis genieten van zijn ongelooflijke uitzicht op de aarde. Uit deze kennismaking ontstaat een warme vriendschap. Het sporten in gewichtsloosheid doet André op de energieke muziek van Armin, die een van zijn tracks opdraagt aan André. Voor Armin, als kind al geïnspireerd door Vangelis’ muziek, is de ontmoeting met de ‘Godfather van de elektronische muziek’ een bijzonder moment bij de totstandkoming van Beyond. Naast een lofzang op onze planeet is Beyond óók een postuum eerbetoon aan de wereldberoemde componist Vangelis.

Over distributeur M&N Media Group
In januari 2020 zijn Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick de M&N Media Group gestart. Recente successen zijn de documentaires Wolf, Onder het Maaiveld en Onder het Maaiveld Junior. De filmdistributeur legt zich vooral toe op het uitbrengen van filmische documentaires met impact. Daarnaast richt het bedrijf zich op vernieuwende filmconcepten op het gebied van event cinema, projectie op locatie en creatieve filmprojecten binnen de Benelux. Jeffrey de Graaff heeft een achtergrond in film en muziek en werkte bij diverse grote filmdistributeurs. Ignas van Schaick is bekend als producent bij EMS FILMS, het bedrijf dat onder meer De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad maakte.

Bron: M&N Media Group/BM

Bericht delen