Rachel Rosier en Elbert Smelt passen op boerderij in nieuw EO-programma
zaterdag 2 december 2023

Rachel Rosier en Elbert Smelt passen op boerderij in nieuw EO-programma

Het werk van een boer gaat altijd door, maar wat als de boer nou zelf eens met vakantie wil? Er komt hulp uit onverwachte hoek. EO-presentatoren Rachel Rosier en Elbert Smelt komen oppassen zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan.

Lukt het hen om het vak onder de knie te krijgen en op de boerderij te passen? Tijdens hun tijd op de boerderij leren ze van alles over het werk van de boer en het leven van de dieren. Het resultaat is vanaf zaterdag 9 december te zien in Rachel en Elbert passen op, om 18.35 uur bij de EO op NPO Zapp.

Het nieuwe EO-programma is bedoeld om kinderen inzicht te geven in een beroep, in dit geval dat van de boer. Dit is de eerste reeks van Rachel en Elbert passen op waar in deze zes afleveringen de boerderij centraal staat. Ze mogen de koeien melken, zorgen voor de kalfjes, leren trekker rijden en alles schoonmaken.

Buiten de comfortzone
EO-presentator Elbert Smelt is erg enthousiast: “Rachel en ik hebben al heel wat meegemaakt samen. Maar hoe we het ervan afbrengen als boeren? Het is nogal buiten onze comfortzone, hoewel we allebei van buiten en van dieren houden. Er komt ontzettend veel bij het werk van een boer kijken, helemaal als blijkt dat hij bedrijf ook echt aan ons wil overlaten om op vakantie te kunnen met z’n gezin. Ik heb er veel van geleerd, bijvoorbeeld hoe intens het is om boer te zijn. Of het boer zijn lukt en of ik kan trekker rijden, dat is te zien in Rachel en Elbert passen op.”

Boer Paul
Rachel en Elbert gaan aan de slag op de boerderij van boer Paul en zijn gezin. Ze worden meteen aan het werk gezet! Het gaan korte nachten worden en dat in combinatie met heel hard werken. Naast het koeien melken zijn er ook nog kalfjes om voor te zorgen. Tijdens de serie wordt de vermoeidheid van het vroege opstaan en de hele dag keihard werken wel steeds duidelijker zichtbaar. Maar ze hebben alles over voor het goede doel: als zij op de boerderij kunnen passen, kan de boer op een welverdiende vakantie.

Bron: EO/BM

Bericht delen