Pupkin produceert dramaserie Nemesis voor Disney+
donderdag 3 maart 2022

Pupkin produceert dramaserie Nemesis voor Disney+

Disney+ heeft het startsein gegeven voor de productie van de nieuwe achtdelige dramaserie Nemesis, geproduceerd door de Nederlandse productiemaatschappij Pupkin. Nemesis is hiermee de allereerste originele Nederlandse dramaserie van het internationale streamingplatform.

De spannende crimeserie over de vermenging van de onder- en bovenwereld is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simonde Waal en de serie wordt geproduceerd door Pupkin met showrunners Willem Bosch en Pieter Kuijpers.

Nemesis zal naar verwachting in het najaar van 2023 in première gaan bij Disney+. Het is een politiethriller over Officier van Justitie Sylvia van Maele die na een genadeloze moord op een kroongetuige in haar eigen huis, besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met een ondergronds team van rechercheurs opent zij de jacht op een groep internationale misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven.

Nemesis is een serie over misdaadbestrijding in 2022, waar politie en overheid niet langer lijken opgewassen tegen de internationale criminaliteit. Het is door belastingontduiking en beperkte regulering steeds moeilijker het verschil te zien tussen criminele bendes en multinationals. Een psychologische thriller over een vrouw in een wereld van mannen die elkaar nu al te lang de hand boven het hoofd houden.

Mascha van Erven, Director Local Original Productions van Disney+ Benelux: “We zijn ongelooflijk opgetogen om de eerste Nederlandse dramaserie voor Disney+ aan te kunnen kondigen. Nemesis is een spannende misdaadserie over de invloed van de onderwereld op onze samenleving en een eigenzinnige vrouw in het OM die op onorthodoxe wijze de strijd aangaat. Het actuele verhaal wordt verteld door de beste verhalenvertellers van Nederlandse bodem. Wij kunnen niet wachten dit authentieke verhaal naar alle Disney+ kijkers in Nederland en over de hele wereld te brengen.”

Showrunner Willem Bosch: “Met de Disney+ serie Nemesis zet Pupkin een grote nieuwe stap in het verwezenlijken van haar ambities: hoogstaand en intelligent Nederlands gesproken drama dat zich kan meten met de grote titels van Europese buurlanden. Een universeel verhaal over het afzwakkend vertrouwen in de overheid, dat tegelijkertijd alleen in Nederland op deze manier gemaakt zou kunnen worden.”

Bron: Disney+/BM

Bericht delen