Panda Media produceert serie De Kolping voor KRO-NCRV
maandag 21 oktober 2019

Panda Media produceert serie De Kolping voor KRO-NCRV

“Veel mensen zeggen: in De Kolping is het veel bier drinken, er leven aso’s. Dat is niet waar, totaal niet waar! Zo heeft elke buurt zijn eigen naam en faam”. Aan het woord is Loetje uit De Kolpingbuurt in Nijmegen. Een buurt met voorheen de reputatie van een probleemwijk waar je maar beter niet kunt zijn.

“Er waren periodes dat bij conflicten zelfs de politie er niet in durfde, de ME moest er soms aan te pas komen”, vertelt Elly van woningcorporatie Talis in de zesdelige KRO-NCRV serie De Kolping: een volkswijk in renovatie. De afgelopen anderhalf jaar ging de buurt op de schop en de camera volgt de tumultueuze overlevingsstrijd van een groot aantal bewoners.

Zoals het oudere echtpaar Rinus en Ietje die allebei een helse jeugd beleefden, maar bij elkaar troost en kracht vonden om in De Kolping een gezin te stichten. Joop en Bets die weigeren om te verhuizen omdat hun vitrages niet passen in hun toekomstige huis. En Elly en Bert, ‘veldwerkers’ van de woningcorporatie die het hoofd koel houden als de emoties hoog oplopen.

De serie laat ook onverbloemd zien hoe de levens van de buurtgenoten in al die jaren zijn verweven door hun liefde voor de wijk waar ze al zo lang wonen en waar ze lief en leed hebben gedeeld. En hoe ze – uiteindelijk – positief de toekomst ingaan.

De Kolping: een volkswijk in renovatie is vanaf donderdag 28 november om 21.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Producent: Panda Media
Verslaggeving: Hester van Dijk
Voice over: Leopold Witte
Samenstelling en montage: Ruud van Gessel en Mike Warmels
Uitvoerend producent: Chantal Bol
Eindredactie en producent: Fons de Poel
Producent: Jan Olaf Boorsma

Bron: Panda Media/BM

Bericht delen