Overvaller diamantroof Schiphol werkt met Scenery mee aan documentaire- en dramaserie
zaterdag 10 februari 2024

Overvaller diamantroof Schiphol werkt met Scenery mee aan documentaire- en dramaserie

Voor zijn arrestatie op Ibiza werkte Errol H.V., het brein achter de grote diamantroof op Schiphol, met Amsterdamse filmproducent Scenery mee aan een documentaireserie, waarvan de opnames en interviews al hebben plaatsgevonden.

Documentairemakers van Scenery zijn al sinds januari 2023 in contact met Errol en hebben afgelopen jaar in vier dagen tijd een masterinterview opgenomen met meer dan 30 uur aan materiaal. Ook hebben zij een groot archief aan privéfoto’s en -video’s tot hun beschikking uit Errols jeugd en jongere jaren.

Scenery neemt voor de documentaire een objectief standpunt in en zal het verhaal van alle kanten kritisch belichten. Op basis van de gesprekken met Errol werkt Scenery ook aan een scenario voor een dramaserie of speelfilm over de beruchte Schipholroof en zijn leven.

Errol H.V. werd in december 2021 in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 9,5 jaar voor de grote diamantroof op Schiphol. Lange tijd was hij voortvluchtig, maar deze week werd hij opgepakt op het Spaanse eiland Ibiza. Bij de roof in 2005 werd voor bijna 73 miljoen dollar aan diamanten buitgemaakt. De daders lieten in de buurt van Schiphol een deel ter waarde van zo’n 30 miljoen dollar achter. De rest van de edelstenen is nooit teruggevonden.

Scenery is bekend van onder andere Human Playground (Netflix), BILAL: altijd, altijd (Prime Video), Ruimteschip Aarde (KRO-NCRV) en Floortje gaat mee (BNNVARA). Het is nog niet bekend wanneer en waar de documentaireserie en dramaserie/speelfilm te zien zullen zijn.

Bron: Scenery/BM

Bericht delen