Opnames eerste Viaplay speelfilm zijn gestart
donderdag 16 februari 2023

Opnames eerste Viaplay speelfilm zijn gestart

Deze maand zijn de opnames van de eerste Nederlandse Viaplay speelfilm van start gegaan. In deze komische, warme, emotionele kerstfilm wordt gespeeld met de thema’s van onze hedendaagse maatschappij. De film gaat waarschijnlijk Kerstmens heten.

De film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiehuis HALAL en is geschreven door Lotte Tabbers en Isis Mihrimah Cabolet. Michael Middelkoop regisseert de film en maakt daarmee zijn speelfilm-regiedebuut. Hij gaat werken met een grote cast van gevestigd en nieuw talent, waaronder Jacqueline Blom, René van Zinnicq Bergmann, Kiefer Zwart, Stefanie van Leersum, Georgina Verbaan, Robbert Bleij, Barbara Sloesen, Oscar Aerts, Tim Haars en Remy Bonjasky. De rest van de cast zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Regisseur Michael Middelkoop: “Het is een komische mozaïekfilm over leden van een familie die in de aanloop naar hun jaarlijkse kerstdiner allemaal volledig de plank misslaan in een wereld waar ze goed proberen te doen. De film gaat over meningen, ongemak, zwarte schapen, ons zelfverklaarde goede gedrag en de grens waarop we die verliezen. Rond kerst zien we graag de beste versie van onszelf aan tafel schuiven met familie en vrienden, maar in deze film zetten we dat compleet op z’n kop. Het is een film waar heel Nederland zich in kan herkennen.”

Producent Gijs Kerbosch en Guusje van Deuren, head of scripted bij HALAL: “Met deze film maken wij het kerstcadeau van 2023 voor elke Viaplay abonnee. Het vlijmscherpe en supergrappige script van Lotte Tabbers en Isis Mihrimah Cabolet is de verfilming van een kerstdiner zoals iedereen dat kent: goede bedoelingen geserveerd met ontroerende onhandigheid op een bedje van diepe (plaatsvervangende) schaamte, afgeblust met een enorme slok humor. Onder regie van groeibriljant Michael Middelkoop wordt dit een fantastische kerstfilm.”

Bron: Viaplay/BM
Foto: Elmer van der Marel/Viaplay

Bericht delen