Opnamen tweede seizoen dramaserie Swanenburg gaan van start
zondag 12 maart 2023

Opnamen tweede seizoen dramaserie Swanenburg gaan van start

De opnamen van het tweede seizoen van KRO-NCRV dramaserie Swanenburg gaan maandag 13 maart van start. In het nieuwe seizoen zien we hoe de familie Praal de draad weer probeert op te pakken na de dood van Jack.

Wanneer ze een schokkend bericht ontvangen, maakt hun goed bewaarde geheim een einde aan het vertrouwen in elkaar. Familie boven alles, tenzij je familie je verraadt… Het tiendelige tweede seizoen van Swanenburg is vanaf de kerst dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

In het eerste seizoen zagen we hoe de onderlinge relaties bij de familie Praal op scherp werden gezet nadat de jongste zoon Dirk in verband werd gebracht met de dood van een vrouw. In de zoektocht naar de waarheid, bleken de kaarten volledig anders geschud met de dood van Jack tot gevolg. Desondanks lukt het de familie de gelederen weer te sluiten. Het eerste succesvolle seizoen van Swanenburg was de meest gestreamde dramaserie van 2021 op NPO Start met 7 miljoen streams.

De familie Praal wordt weer vertolkt door Tine Joustra (moeder Caroline Praal), Frederik Brom (oudste zoon Benno Praal), Sanne Langelaar (dochter Iris Praal), Jan-Paul Buijs (zoon Dirk Praal) en Ella-June Henrard (jongste dochter Eva Praal). De overige cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

De regie van Swanenburg is in handen van Hans Somers en Hiba Vink. Het verhaal is geschreven door door Simone van den Ende, Paul Jan Nelissen en Dorien Goertzen. Swanenburg wordt geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm (Soof trilogie, Wat Is Dan Liefde, Ventoux) en Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Made in Europe, Napoleon) in coproductie met KRO-NCRV.

Het tweede seizoen van Swanenburg is vanaf 25 december dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 25 december ook op NPO Plus.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Martijn van Gelder/KRO-NCRV

Bericht delen