Onze Boerderij: en nu zelf begint 3 september
maandag 22 augustus 2022

Onze Boerderij: en nu zelf begint 3 september

Het nieuwe programma Onze Boerderij: en nu zelf met Yvon Jaspers gaat op 3 september van start. Dat heeft KRO-NCRV bekendgemaakt. Jaspers begint in het programma haar eigen boerderij.

De KRO-NCRV-coryfee presenteert al zeventien jaar het populaire programma Boer zoekt Vrouw en durft dit jaar naar eigen zeggen ‘eindelijk haar grote droom waar te maken’. Ze wordt geholpen door diverse boeren uit de afgelopen seizoenen. De bus waarmee ze samen met Bertie door Europa reed voor Onze Boerderij in Europa is neergezet op een stuk grond en dient als uitvalsbasis.

Het idee voor een eigen boerderij leeft al lang bij Yvon Jaspers: “Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus. Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer. Ze leeft in zijn biologische kudde en zorgt voor de lekkerste romige melk. Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mag gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in.”

Tientallen boeren zullen Yvon helpen: “Natuurlijk kan ik dat niet alleen. De boeren die ik in al die jaren heb leren kennen gaan mij helpen. De een heeft verstand van akkerbouw, de ander van kippen en weer een ander van varkens. Ze zullen mij helpen met bouwen van stalletjes, adviseren over hoe we het beste de grond kunnen bewerken, welke dieren ik moet gaan houden en wat de grote valkuilen zijn. Ik vrees dat ze me ook vaak zullen uitlachen als ik weer eens iets zeer onverstandigs gedaan heb.”

Credits:
Omroep: KRO-NCRV
Productiebedrijf: Blue Circle
Gedelegeerd Producent: Marijke Bongaarts
Hoofdredactie: Maarten Cornelis
Eindredactie: Mark Wijnker
Redactiecoördinator/verslaggever: Marianne Coret
Verslaggever: Gijs Vroom
Productieleiding: Sas Verhoeff
Productieassistent: Simon Kok
Redactie: Merel Sweep
Camera: Renée Geerards, Geert Buitenhuis, Michiel de Kruif
Montage: Flora van der Kooij, Vincent Evers
Geluid: Maarten de Vries, Maarten Ruijssenaars, Marijn de Ruijter
Presentatie/cast: Yvon Jaspers
Voice-over: Yvon Jaspers
Vormgeving: Mokummotion
Faciliteiten: Cinelab
Lengte (in minuten): 45
Aantal afleveringen: 12
Gedraaid op (camera): FX9
Datum eerste uitzending: 3 september, 19.00 uur, NPO 1

Bron: Blue Circle/AD/BM

Bericht delen