Noortje Herlaar en Tibor Lukács in film Op Gepaste Afstand over lockdown
donderdag 7 mei 2020

Noortje Herlaar en Tibor Lukács in film Op Gepaste Afstand over lockdown

Noortje Herlaar en Tibor Lukács vertolken de hoofdrollen van de nieuwe Pathé Thuis Original Op Gepaste Afstand. In de korte speelfilm, die zich afspeelt tijdens de lockdown, zijn daarnaast rollen voor onder andere Huub Stapel, Leo Alkemade en Daniël Kolf. De regie is in handen van Jon Karthaus.

De romantische film vertelt het verhaal van twee onbekenden die elkaar in de verlaten straten tegenkomen en besluiten de wandeling door de lege stad samen te vervolgen. Tijdens de wandeling komen verschillende thema’s aan bod die herkenbaar zijn voor de crisis waar we ons nu in bevinden.

Het is de eerste speelfilm die is ontwikkeld, geschreven en opgenomen tijdens de lockdown. Deze week wordt de film opgenomen in een Nederlandse stad, geheel volgens een draaiprotocol dat is afgestemd op de richtlijnen van het RIVM.

Jon Karthaus: “De Nederlandse cultuur- en filmindustrie is tot een volledige noodstop gekomen. Dat gaat me zeer aan het hart. Als filmmaker wil je niet alleen een verhaal vertellen in deze tijd, maar ook zorgen dat je cast en crew op een veilige manier aan het werk kan. Met het uitgebreide corona-protocol dat wij voor deze productie hebben opgesteld hebben we een nieuwe inrichting van filmset gevonden die zo veilig mogelijk is in deze nieuwe wereld.”

Pathé Thuis trakteert alle kijkers vanaf 19 mei op de film Op Gepaste Afstand via de streamingdienst.

Naar een idee van: Bart Willemsen
Scenario: Job Römer
Regie: Jon Karthaus
Productie: NewBe, Johnnywood Productions & Bart Willemsen

Bron: Pathé Thuis/BM

Bericht delen