NL Film maakt Rundfunk: Duco en Roy voor KRO-NCRV
zaterdag 11 november 2023

NL Film maakt Rundfunk: Duco en Roy voor KRO-NCRV

Na een televisieserie, een bioscoopfilm en twee uitverkochte theatertours komt Rundfunk-duo Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde deze winter met Rundfunk: Duco en Roy. Een komische, absurdistische parodie op de acteurswereld en de film- en entertainmentindustrie.

Ook worden er verschillende maatschappelijk thema’s met humor en satire aangestipt, zoals huisjesmelkers, cancel culture, veiligheid op de werkvloer, grensoverschrijdend gedrag, consent en influencing. Rundfunk: Duco en Roy is vanaf zondag 3 december te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start.

In de serie willen de talentloze acteurs Duco en Roy maar één ding: doorbreken en eeuwige roem. Hun louche huisbaas heeft de huur weer eens opgekrikt, de kneuterige amateurvereniging waar ze acteren levert geld noch roem op en castingdirectors en toneelscholen nemen hen niet serieus. Hoog tijd om nóg harder aan de weg te timmeren. Ook al komen ze op alle fronten talent tekort, aan doorzettingsvermogen schort het niet. De lompe en onvoorspelbare keuzes die ze op weg naar succes maken brengt hen in de meest absurde, krankzinnige en hilarische situaties.

Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde vertolken de rollen van de hoofdpersonages Duco en Roy. Zij zeggen: “Duco en Roy zijn wannabe acteurs. Hun enige kracht is doorzettingsvermogen. Ondanks alle tegenslagen en afwijzingen, proberen ze het te maken in ‘het wereldje’. We zijn heel blij dat we deze serie mogen doen, stiekem zijn we best wel bang dat wij diep van binnen ook een beetje Duco en Roy zijn.”

In Rundfunk: Duco en Roy spelen verder onder anderen Georgina Verbaan, Jim Bakkum, Paul de Leeuw, Ruben van der Meer en Eva Jinek mee, als zichzelf. De regie van de serie is in handen van Peter van de Witte in co-regie met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. De serie wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen