NL Film maakt derde seizoen De regels van Floor voor VPRO
woensdag 12 februari 2020

NL Film maakt derde seizoen De regels van Floor voor VPRO

Hoe kom je van een papegaai af die alleen maar kak zegt? Wat doe je als de hele klas bij de paardenclub zit maar jij paarden superstom vindt? En wat als je vader aanwezig is op de carrièredag van school en je jezelf vet erg voor hem schaamt? Floor maakt het allemaal mee én geeft antwoord op deze belangrijke vragen in het derde seizoen van De regels van Floor.

Floor vindt dat kinderen, net als volwassen, regels mogen bedenken. En dat doet ze dan ook volop. Ze leert van de dingen die ze meemaakt en verzint regels om de kinderen van Nederland te waarschuwen. Elke week komen er twee van die regels aan bod. Ze geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een meisje op de lagere school.

De regels van Floor maakt kans op een Emmy Kids Award, in de categorie beste televisieserie. De prijzen worden op 31 maart in het Franse Cannes uitgereikt. In 2018 won het eerste seizoen van De regels van Floor een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en in 2019 de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. De serie is inmiddels ook verkocht aan zenders in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

De regels van Floor wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met VPRO. De regie is in handen van Maurice Trouwborst en Jamille van Wijngaarden. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel en moeder Irma door Elisa Beuger. De regels van Floor is gebaseerd op populaire gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. Hoffman is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de serie.

Het derde seizoen van De regels van Floor bestaat uit 16 afleveringen. Uitzending: vanaf zondag 8 maart om 9.00 uur op NPO Zapp, wekelijks twee afleveringen achter elkaar.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen