Nieuwe spelshow bij RTL 4: Upside Down
zaterdag 14 oktober 2023

Nieuwe spelshow bij RTL 4: Upside Down

RTL 4 komt volgend jaar met een nieuw studioprogramma voor de zaterdagavond: Upside Down. In deze feelgood familieshow strijden twee teams van bekende Nederlanders in een studio die letterlijk op zijn kop staat.

In deze spelshow, die zal worden gepresenteerd door Edson da Graça, tonen bekende Nederlanders zich van een geheel andere kant. Ze nemen hun familie mee en gaan de strijd met elkaar aan. In Upside Down draait alles om het thema ‘ondersteboven’. Zo is niet alleen het studiodecor 180 graden gedraaid, ook met de kennis van de twee teams wordt gespeeld. Kunnen zij bijvoorbeeld zien of een foto ondersteboven staat of niet?

In Upside Down krijgen de teams quizvragen voorgeschoteld, maar voeren zij ook fysieke opdrachten uit. Een kop koffie inschenken is niet moeilijk, maar wat gebeurt er als de deelnemers deze handeling moeten verrichten terwijl zij alles ondersteboven zien?

Upside Down is ontwikkeld en geproduceerd door EndemolShine Nederland. Het nieuwe format wordt gepresenteerd op de MIPCOM, de internationale televisiebeurs in Cannes volgende week. Edson da Graça tekende vorig jaar een contract bij RTL en presenteerde eerder The Floor en The Interior Project VIPS. Daarnaast zit hij in de jury van Holland’s got talent dat momenteel wordt uitgezonden.

Bron: EndemolShine Nederland/AD/BM
Foto: EndemolShine Nederland

Bericht delen