Nieuwe afleveringen Kasteelvrouwe Emmy bij MAX
vrijdag 4 augustus 2023

Nieuwe afleveringen Kasteelvrouwe Emmy bij MAX

Omroep MAX zendt in augustus drie nieuwe afleveringen uit van Kasteelvrouwe Emmy. Verpleegkundige Emmy uit Utrecht kocht een verwaarloosd 16e-eeuws kasteel in Frankrijk, maar het opknappen daarvan bleek een grotere klus dan gedacht.

Haar man Rutger zag de aankoop niet zitten en ging terug naar Nederland. Emmy ging klussen en begon een chambre d’hôte. Met wat spaargeld, giften en een lening werd vorig jaar de restauratie van het dak afgerond, dat was te zien in het eerste seizoen. Nu slaat Emmy een nieuwe weg in. Kasteelvrouwe Emmy, met voice-over van André van Duin, is te zien vanaf zondag 13 augustus om 21.20 bij MAX op NPO 1.

Net toen het nieuwe dak klaar was en Emmy eindelijk gasten in het kasteel kon ontvangen, sloeg het noodlot toe. Haar zoon Wisse kreeg een ernstig motorongeluk. Lange tijd week Emmy niet van zijn zijde in het ziekenhuis. Nu het beter gaat met Wisse, is er weer ruimte om het kasteel verder onder handen te nemen. En daarbij is er weer hulp van vrijwilligers én van Rutger. En Emmy zit boordevol nieuwe plannen en ideeën, ze wil evenementen organiseren in haar kasteel. Haar grote droom: een gekostumeerd bal in de stijl van Joséphine en Napoleon.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Elvin Boer/MAX

Bericht delen