Nieuw seizoen Project Rembrandt met Annechien Steenhuizen
donderdag 17 september 2020

Nieuw seizoen Project Rembrandt met Annechien Steenhuizen

25 oktober start de NTR met het tweede seizoen van het succesvolle tv-programma Project Rembrandt. In de geest van Rembrandt en andere grote meesters zoals Breitner, Van Gogh en Vermeer, gaat Project Rembrandt in acht afleveringen weer op zoek naar de beste amateur kunstschilder van Nederland.

Uit ruim 900 aanmeldingen zijn 30 kandidaat-leerlingen geselecteerd, die in aflevering 1 zullen laten zien wat ze in huis hebben. Daaruit worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die de kans krijgen zich in een half jaar tijd (verder) te bekwamen in figuratieve kunst. Ze worden daarbij gecoacht door twee bevlogen docenten: kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink.

Iedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland, waaronder Paleis het Loo en Paleis Soestdijk, en ontmoetingen met bijzondere personen zoals Gerard Joling en Simone Kleinsma.

De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum, en Lita Cabellut, kunstenares. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af? De presentatie van Project Rembrandt is wederom in handen van Annechien Steenhuizen.

Masterclasses & online competitie
De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week masterclasses volgen én deelnemen aan een online competitie. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering, waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt.

Project Rembrandt wordt vanaf 25 oktober tot en met 13 december iedere zondagavond uitgezonden op NPO 1. Het programma is mede mogelijk gemaakt door ING.

Bron: NTR/BM
Foto: Laura Oldenbroek/NTR

Bericht delen