Nieuw seizoen Lingo van start met Lingo VIPS
dinsdag 17 januari 2023

Nieuw seizoen Lingo van start met Lingo VIPS

Hoeveel woorden raden S10 en Froukje samen? En hoe goed vullen Tim en Tom Coronel elkaar aan? Het nieuwe seizoen van het woordspel Lingo gaat van start met een week lang Lingo VIPS.

In Lingo VIPS spelen bekende Nederlanders een korte, snelle versie van Lingo. Ze gaan voor het goede doel de uitdaging aan om zoveel mogelijk woorden te raden in drie minuten. Het nieuwe seizoen van Lingo start maandag 6 februari om 20.00 uur bij Net5. IDTV is de producent.

De BN’ers spelen dit jaar voor Stichting Lezen en Schrijven. Presentatrice Anita Witzier en volkszanger René Karst zijn ambassadeurs van de stichting: zij spelen op de laatste dag van de week tegen elkaar en nemen aan het eind van de aflevering een cheque in ontvangst met het bij elkaar gespeelde bedrag.

Afleveringen en deelnemers
Maandag 6 februari: Tim en Tom Coronel tegen Anouk Hoogendijk en Marit Bouwmeester
Dinsdag 7 februari: S10 en Froukje tegen Bilal Wahib en Illias Ojja
Woensdag 8 februari: Roos Schlikker en Stefano Keizers tegen London Loy en April Dabry
Donderdag 9 februari: Tooske en Bastiaan Ragas tegen Jaimy en Steven Kazàn
Vrijdag 10 februari: Anita Witzier en Ferdi Stofmeel tegen René Karst en Steven Brunswijk

Vrienden van Lingo
Vanaf vrijdag 10 februari is er ook een nieuwe serie van Vrienden van Lingo te zien, de online spin-off van het taalspelletje. In Vrienden van Lingo gaan in iedere aflevering twee bekende duo’s de ‘woordenstrijd’ met elkaar aan. Zo zien we onder andere Sylvia Geersen en Gaby Blaaser die het opnemen tegen Maxim en Danny Froger, en dagen rapper Sjaak en boer Ayoub de familieleden Harrie en Liesbeth Snijders uit.

Woorden raden blijkt soms een lastige klus voor al deze creatieve vrienden… Gelukkig zijn, net als bij Lingo en Lingo VIPS, presentator Jan Versteegh en JP van de partij om de spellen in goede banen te leiden. Welk team sleept de meeste punten binnen en gaat met de felbegeerde Gouden Bal trofee naar huis?

Vrienden van Lingo is vanaf vrijdag 10 februari elke vrijdag om 16.00 uur te zien op KIJK.nl.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten

Bericht delen