Nieuw seizoen Kamp Van Koningsbrugge ongekend zwaar
dinsdag 19 december 2023

Nieuw seizoen Kamp Van Koningsbrugge ongekend zwaar

Een uitzichtloze klifmars, een nachtelijke boot-exercitie en een loodzware afmatting op het strand. In het vierde seizoen van Kamp Van Koningsbrugge gaan vijftien gewone burgers dit keer het avontuur aan in Engeland, de bakermat van de commando’s.

In het afgelegen Dartmoor staat het basiskamp. Het gebied is ruig en het weer is extreem; de optimale omstandigheden voor een ongekend veeleisende training. Uit ruim 1000 aanmeldingen zijn er, na een aantal zware selectierondes, vijftien nieuwe burgers geselecteerd. Zij mogen zich bij aankomst in Zuidwest-Engeland meteen van hun allerbeste kant laten zien tijdens de beruchte Royal Marines mudbeasting.

Met een combinatie van fysieke en mentale uitdagingen wordt dit seizoen niet alleen de kracht, maar ook de vastberadenheid van de deelnemers getest. Kamp Van Koningsbrugge biedt gewone burgers een voorproefje van het leven van een commando. Commando’s Ray Klaassens en Dai Carter staan samen met hun team van instructeurs garant voor de meest extreme ervaring van het leven van deze vijftien burgers. Uiteraard staan zij er niet alleen voor en is Jeroen van Koningsbrugge overal en altijd ter plekke om hen maximaal te ondersteunen.

Hoe commando-waardig is deze nieuwe lichting? Kamp Van Koningsbrugge is vanaf maandag 29 januari om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Tuvalu Media is de producent en de regie is in handen van Dirk Hagenbeek, Saskia Rensen en Arie van der Hamsvoort. Er verschijnen negen afleveringen.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen