Nieuw seizoen Freeks wilde wereld op NPO Zapp
maandag 4 november 2019

Nieuw seizoen Freeks wilde wereld op NPO Zapp

In het negende seizoen van Freeks wilde wereld beleeft dr. Freek Vonk weer veel spannende avonturen. Hij reist de wereld over op zoek naar de mooiste dieren en vindt de Bengaalse tijger, hondskopboa’s, grijpteenkikkers, tijgerhaaien, witte beloega’s en walrussen.

Freek laat in Freeks wilde wereld zien hoe groots de natuur is: orka’s en walrussen in de Noordelijke IJszee, een meterslange boa constrictor in Suriname en beresterke Indische neushoorns in Nepal. Tijdens de inspectie van een mannetjesolifant in Zuid-Afrika komt Freek dichterbij het machtige beest dan ooit. Tussen gletsjers en blauwe ijsbergen treft hij zelfs een ijsbeer.

Groots hoeft niet altijd groot te zijn, want ook de supergiftige nachtpauwoogrups met stekels in Suriname, de jonge citroenhaaien in de mangroven van de Bahama’s en de vraatzuchtige legermieren in Costa Rica spelen een rol. De liefde voor de natuur lijkt wederzijds. Op de Bahama’s krijgt Freek namelijk een kusje van de grote vriendelijke onderwaterreus, een zeekoe.

Freeks wilde wereld is vanaf 11 november dagelijks (behalve op zondag) te zien om 18.10 uur bij NPO Zapp.

Bron: VPRO/BM
Foto: Ivo Borkus

Bericht delen