Nieuw seizoen De Gevaarlijkste Wegen bij PowNed
zaterdag 11 april 2020

Nieuw seizoen De Gevaarlijkste Wegen bij PowNed

Het bekende NPO 3-reisprogramma De Gevaarlijkste Wegen krijgt een nieuw seizoen bij omroep PowNed. In het verleden zond BNNVARA het programma uit.

In De Gevaarlijkste Wegen rijden BN’er-koppels over de gevaarlijkste wegen van de wereld. Van het dichtbeboste Balkangebergte tot de zuidkust van Zuid-Afrika, van de Griekse Tzoumerka tot de Ecuadoraanse Andes. Het programma is vanaf zondag 26 april wekelijks te zien om 21.20 uur op NPO 3.

In elke aflevering trotseren twee BN’ers die elkaar niet kennen samen de gevaarlijkste wegen van de wereld. Van riskante modderwegen langs steile afgronden tot extreme bergpassen. Ze laten zich verwonderen door de ongerepte natuur, maken kennis met de lokale bevolking en verruilen hun luxe leventje voor spartaanse logeerplekken.

Tijdens hun verkenningstocht leren de twee elkaar steeds beter kennen en ontstaan er mooie gesprekken. Maar de emoties lopen geregeld op wanneer de nauwelijks begaanbare wegen om ongekende rijkunsten vragen. Slagen de avonturiers erin om hun reis door het woeste landschap tot een goed einde te brengen?

Voorzitter en hoofdredacteur Dominique Weesie is blij dat PowNed De Gevaarlijkste Wegen aan haar rijtje programma’s mag toevoegen en daarmee de titel kan behouden voor NPO 3. “Een prachtig reisprogramma en een bewezen titel die goed past bij onze nieuwe, bredere koers.”

De Gevaarlijkste Wegen wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland. Het programma is gebaseerd op het Britse World’s Most Dangerous Roads van de BBC.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen