NewBe produceert Op gepaste afstand voor Pathé Thuis
vrijdag 1 mei 2020

NewBe produceert Op gepaste afstand voor Pathé Thuis

Pathé Thuis kondigt de nieuwe original Op gepaste afstand aan. Het is de eerste Nederlandse film die zich afspeelt tijdens de coronacrisis. De film is vanaf 19 mei voor iedereen kosteloos te zien via de streamingdienst.

De korte romantische film duurt 20-25 minuten en is in een periode van enkele weken ontstaan. De regie is in handen van regisseur en co-producent Jon Karthaus en wordt geproduceerd door NewBe. De film speelt zich af in een zonnige, verlaten stad, en vertelt het verhaal van twee dertigers die elkaar toevallig tegenkomen op straat en die elkaar wandelend door de lege stad beter leren kennen. Op afstand natuurlijk.

Op gepaste afstand is ontstaan vanuit een creatief optimisme van initiatiefnemer en co-producent Bart Willemsen. De producenten en Pathé Thuis slaan met deze korte film de handen ineen om deze bijzondere tijd vast te leggen. In deze moeilijke tijd willen de makers van de speelfilm ook verdergaan met het maken van positieve films. Zowel in het verhaal zelf, maar ook in het bijzondere maakproces en de samenwerking van de crew, die uit liefde voor film het onmogelijke toch mogelijk willen maken: een film draaien in tijden van corona.

Thomas van de Weerd, mede-eigenaar Pathé Thuis, licht toe: “We zitten meer dan ooit met elkaar thuis en we genieten massaal van film en televisie. Maar helaas staat de productie van films op dit moment zo goed als stil, en zit een groot deel van de freelance filmmakers, acteurs en andere beroepsgroepen uit de culturele sector stil. Wij steunen lokale producties en de Nederlandse filmindustrie dan ook graag in deze periode. We zijn trots dat we in zo’n korte tijd een mooie productie voor iedereen beschikbaar kunnen stellen op ons platform.”

De film wordt gemaakt onder aangepaste omstandigheden. Dit betekent dat aan alle richtlijnen van het RIVM wordt voldaan en er een strak draaiprotocol wordt gehanteerd. Ook is er toestemming en steun vanuit de gemeente gegeven. De film wordt in slechts drie dagen opgenomen, waarbij extra toezicht wordt gehouden op de 1,5 meter afstand tussen zowel crew als cast. Ook zijn er diverse extra hygiënische maatregelen ingevoerd.

Naar een idee van: Bart Willemsen
Scenario: Nienke & Job Römer
Regie: Jon Karthaus
Productie: NewBe, Johnnywood Productions & Bart Willemsen

Bron: Pathé Thuis/BM

Bericht delen