Netflix onthult cast van Nederlandse serie Amsterdam Empire
vrijdag 28 juni 2024

Netflix onthult cast van Nederlandse serie Amsterdam Empire

Netflix kondigt de volledige cast aan van Amsterdam Empire. Eerder werd al bekend dat Famke Janssen de hoofdrol van Betty gaat vertolken in de nieuwe serie. Haar tegenspeler wordt Jacob Derwig in de rol van Jack, de man van Betty. Ook zijn Elise Schaap (Marjolein Hofman), Jade Olieberg (Katja van Doorn), Jesse Mensah (Patrick van Doorn) en Yannick van de Velde (Erik Ketels) in Amsterdam Empire te zien.

Jacob Derwig: “Ik kijk er erg naar uit om de rol van Jack te gaan spelen, als de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal. Ik vind het geweldig om te mogen werken met Famke Janssen, Elise Schaap en de rest van het creatieve team. We zijn nog maar net begonnen met de productie, maar het is nu al een fantastische ervaring.”

Elise Schaap: “Ik heb het voorrecht om al jaren te werken met Nico Moolenaar, Bart Uytdenhouwen en Piet Matthys tijdens het spelen van Danielle in Ferry en Undercover. Toen ik voor het eerst de scripts las, was ik meteen tot de nieuwe wereld aangetrokken die Nico en het team hebben gecreëerd. Ik ben ongelofelijk enthousiast dat ik de rol van Marjolein ga spelen – Jack’s nieuwe liefde – en samen te werken met deze getalenteerde groep.”

Ook Romana Vrede, Victor Löw, Raymond Thiry en Chris Nietvelt zijn onderdeel van de cast. De zevendelige serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen. Amsterdam Empire wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het in Amsterdam gevestigde Pupkin. Famke Janssen en Nico Moolenaar zijn tevens betrokken als uitvoerende producenten.

Over Amsterdam Empire
Amsterdam Empire is een extravagant misdaaddrama in het hart van de Amsterdamse cannabis scene. Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal.

Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt. De serie Amsterdam Empire wordt in 2025 verwacht op Netflix.

Bron: Netflix/BM
Foto: Toon Aerts/Netflix

Bericht delen