Netflix kondigt Nederlandse serie Amsterdam Empire aan
dinsdag 19 maart 2024

Netflix kondigt Nederlandse serie Amsterdam Empire aan

Netflix komt met een nieuwe Nederlandse Original serie met Famke Janssen in de hoofdrol: Amsterdam Empire. Dat maakt Larry Tanz (VP of Content voor EMEA) vandaag bekend tijdens het festival Series Mania in Frankrijk.

De zevendelige serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, bekend van succesvolle hits als Undercover en Ferry. Amsterdam Empire wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het in Amsterdam gevestigde Pupkin. Famke Janssen en Nico Moolenaar zijn tevens betrokken als uitvoerende producenten.

Antoinette Beumer, Director Series voor de Benelux bij Netflix: “We zijn heel erg blij om de eerste serie aan te kondigen uit onze talentdeal met Nico Moolenaar, Amsterdam Empire. Het werken met Nico, Piet en Bart is ontzettend fijn. Na het zien van hun fantastische werk aan Ferry en Undercover, kunnen we niet wachten om te zien hoe ze dit boeiende misdaaddrama tot leven gaan brengen. Daarnaast is het een eer om Famke Janssen aan boord te hebben als Betty, en kijken we uit naar de geweldige impact die ze gaat hebben op deze rol en de serie.”

Nico Moolenaar: “Het was al heel lang mijn ambitie om onze grootste ster, Famke Janssen, terug naar Nederland te halen om haar voor het eerst in haar illustere carrière in een Nederlandse productie te zien acteren. Betty was geschreven met Famke in ons hoofd en ik ben dan ook waanzinnig blij dat ze met ons dit avontuur wil aangaan. Na jaren in de wereld van Ferry Bouman te hebben vertoefd, is het spannend en opwindend om een nieuw universum te mogen creëren. Dat doe ik met mijn vaste partners in crime Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen en ik heb het voorrecht om deze keer de geweldig getalenteerde Jonas Govaerts aan het team te mogen toevoegen. Stay tuned voor verdere updates, want we zijn een uitmuntende cast en crew aan het verzamelen.”

Famke Janssen: “Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team. Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en een deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt.”

Over Amsterdam Empire
Amsterdam Empire is een extravagant misdaaddrama vol glamour en grime in het hart van de Amsterdamse cannabis scene. Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.

Credits
Productiebedrijf: Pupkin
Producent: Sander van Meurs
Creatie: Nico Moolenaar, Bart Uytdenhouwen en Piet Matthys
Regie: Jonas Govaerts
Uitvoerende producenten: Famke Janssen en Nico Moolenaar
Coproducent: A Team Productions
Cast (tot op heden): Famke Janssen

De serie is naar verwachting in 2025 op Netflix te zien.

Bron: Netflix/BM

Bericht delen