Nederlandse serie Nieuwe Buren krijgt Engelstalige remake
donderdag 30 maart 2023

Nederlandse serie Nieuwe Buren krijgt Engelstalige remake

De Nederlandse serie Nieuwe Buren krijgt een Engelstalige versie, The Couple Next Door. Dat heeft Millstreet Films, die de oorspronkelijke serie produceerde, bekendgemaakt.

De serie zal in de VS te zien zijn op Starz en in het Verenigd Koninkrijk op Channel 4. De hoofdrollen worden gespeeld door Eleanor Tomlinson (Poldark) en Sam Heughan (Outlander).

In het eerste seizoen van Nieuwe Buren, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort, is te zien hoe het koppel Eva en Peter (Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans) naast Rebecca en Steef (Katja Schuurman en Thijs Römer) komen wonen. Ze worden vrienden, maar een partnerruil heeft verregaande gevolgen voor die vriendschap. In Nederland kreeg Nieuwe Buren vier seizoenen.

De opnames zijn van start gegaan in het Verenigd Koninkrijk en België. De Engelstalige serie telt zes afleveringen. Het is niet de eerste remake van Nieuwe Buren, eerder werd ook een Franse versie gemaakt. Het is nog niet duidelijk of The Couple Next Door ook in Nederland te zien zal zijn.

Bron: AD/BM

Bericht delen