Monday Media Netherlands produceert nieuw seizoen Million Dollar Island
donderdag 23 maart 2023

Monday Media Netherlands produceert nieuw seizoen Million Dollar Island

In Million Dollar Island, dat vanaf 16 april weer te zien is op SBS6, zitten honderd mensen samen op een onbewoond eiland op de Filipijnen waar ze 50 dagen moeten overleven.

De deelnemers krijgen bij aankomst een armband ter waarde van 10.000 euro. Die banden kunnen kandidaten winnen en verliezen door duels te spelen en door ze te ontvangen van mensen die hebben opgegeven. Hoe meer armbandjes iemand verzamelt, hoe meer die persoon dus ‘waard’ is en hoe groter de kans is om het meeste prijzengeld te winnen.

Het programma wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en de Belgische presentatrice Ingeborg Sergeant. Het nieuwe seizoen van Million Dollar Island is een coproductie met het Vlaamse VTM, waardoor er ook 50 Belgen in de survivalshow te zien zullen zijn. De serie start op zondag 16 april om 20.30 uur met een dubbele aflevering op SBS6.

Credits
Opdrachtgever: SBS6
Productiebedrijf: Monday Media Netherlands
Producent: Jan Hendrik Smeenge
Regie: Bas van Oort
Uitvoerend producent: Geert Oostveen
Productieleiding: Mandy Bellis
Eindredactie: Jourik Vandervorst, Marlijn Jennen
Redactie: Amarens Bas (verslaggever), Sacha Berman (verslaggever), Matthijs Heesemans (verslaggever), Annelies Wezenberg (verslaggever), Erwin Bravenboer (verslaggever), Julie Snissaert (verslaggever), Isabel van der Maesen (casting redacteur), Stephanie van Honschooten (casting redacteur)
Camera: Bob Appelboom, Gery Hoebanx, Jérôme Demeyere, Gregory van den Brink, Sven Vleugels, Nancho Martinez, Lothar Legon
Montage: Vincent Evers, Senne Berger, Jeroen van der Wiel, Koert Kellens, Rick Sorensen
Geluid: Paul Hagendoorn, Lucas Dornseiffen, Frank van Hardeveld, Leondro Tavio y Cabrera, Jim Kroes
Presentatie/cast: Dennis van der Geest, Ingeborg Sergeant
Visagie: Emmy van Looveren
Vormgeving: Holy Poly
Faciliteiten: EMG
Lengte (in minuten): 41
Aantal afleveringen: 13
Aantal draaidagen: 36
Locatie: Filipijnen
Gedraaid op (camera): XDCam
Datum eerste uitzending: vanaf 16 april om 20.30 uur op SBS6. Eén uur na uitzending is de aflevering in Nederland ook beschikbaar op Prime Video. In Vlaanderen gaat Million Dollar Island later dit voorjaar van start op VTM2 en Streamz.

Bron: Monday Media Netherlands/Talpa Network/BM

Bericht delen