Millstreet Films maakt serie Máxima voor Videoland
woensdag 26 juli 2023

Millstreet Films maakt serie Máxima voor Videoland

Met de opnames in volle gang, worden de volgende twee castleden van de Videoland Original Máxima bekendgemaakt: de Nederlandse Elsie de Brauw en de Duitse Sebastian Koch. Elsie zal de rol van voormalig Koningin Beatrix op zich nemen en Sebastian de rol van Prins Claus.

Zij zullen naast Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander) te zien zijn. De opnames van de nieuwe serie zijn in juni dit jaar van start gegaan in New York. De serie vertelt het levensverhaal van Máxima en wordt verder gefilmd in Argentinië, Spanje, België en Nederland. Máxima wordt ontwikkeld en geproduceerd door Millstreet Films en is in 2024 te streamen bij Videoland.

Synopsis Máxima
Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Als Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt, haalt het verleden haar in en ontstaat er een verhitte discussie over de politieke carrière van haar vader in het Videla-regime. Een discussie die ze in haar eigen kringen nooit voerde. Wat zorgt ervoor dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan deze dingen niet samen?

Het verhaal van Máxima wordt verteld in zes afleveringen. De eerste aflevering begint in 1999 in Sevilla, waar Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten. De lijn vanaf 1999 wordt afgewisseld met het verleden, waarin te zien is hoe een jonge Máxima haar hele leven al voorbereid wordt op waar ze nu is.

De Videoland Original Máxima is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten, uitgegeven door De Bezige Bij. De serie, geschreven door onder anderen Marnie Blok en Ilse Ott, wordt geregisseerd door Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez.

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Jasper Suyk/RTL

Bericht delen