Meester hypnotiseur Rasti Rostelli in tweedelige Videoland-serie
woensdag 16 november 2022

Meester hypnotiseur Rasti Rostelli in tweedelige Videoland-serie

‘Mijn wil is ook jouw wil, als ik in je ogen blaas ben je wakker, focus alleen nog maar op mijn stem….’ Met deze woorden wist Rasti Rostelli (Roland van den Berg) meer dan zestigduizend mensen onder hypnose te brengen.

Hij groeide in de jaren ’90, met zijn opvallende kapsel, diepe stem en spraakmakende acts, uit tot Europa’s beroemdste hypnotiseur. Toch verloopt zijn carrière niet voorspoedig en krijgt hij veel kritiek te verduren. Zo zou hij mensen voor gek zetten en zouden de shows niet zonder gevaar zijn.

Als in 1995 de twee Belgische meisjes An en Eefje spoorloos verdwijnen na een bezoek aan zijn hypnoseshow, wijzen vingers ten onrechte naar Rasti Rostelli. Een gebeurtenis die hem jarenlang achtervolgt. Toch werkt hij hard aan grote comeback en gaat samen met opvolger Menno Bandini weer het podium op. De tweedelige documentaireserie Rasti Rostelli: The Show Must Go On is vanaf woensdag 30 november te zien bij Videoland. Concept Street is de producent.

De serie vertellen onder meer Hans Klok, Brutale meiden Tatum en Jennifer, Fajah Lourens maar ook oud-deelnemers aan de hypnose show over hun eigen ervaringen met de meesterhypnotiseur. De beroemdste hypnotiseur van Europa liet in duizenden shows met spraakmakende acts zijn publiek in totale verbijstering achter.

Normaal gesproken praat Roland principieel weinig over zijn privéleven. Het zou de magie wegnemen rond zijn persoon. Voor de eerste keer geeft hij in deze documentaire-serie tóch een exclusief inkijkje.

Regisseur Manon Hoornstra: “Rasti Rostelli is één van de bekendste, maar ook meest mysterieuze artiesten uit mijn jeugd. Zijn comeback was voor ons de perfecte aanleiding om hem in de aanloop daarnaartoe te gaan volgen en hem zijn boeiende levensverhaal te laten vertellen.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen