Mediawater produceert Scrooge Live voor Omroep MAX
zaterdag 24 oktober 2020

Mediawater produceert Scrooge Live voor Omroep MAX

MAX presenteert in december een bijzonder televisiespektakel: Scrooge Live. Een verrassende mix van bekende zangers en acteurs brengt live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven, zoals beschreven in A Christmas Carol van Charles Dickens.

Het is een tv-programma waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. De live-vertelling van Scrooge, vanuit Dordrecht, is zondagavond 20 december te zien bij MAX op NPO 1. Mediawater, onder meer bekend van The Passion, is de producent.

Het verhaal over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht, is in binnen- en buitenland al duizenden keren verteld. Dit jaar wordt Scrooge voor het eerst in Nederland naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, op geheel eigen wijze hertaald door een bekend cabaretduo. Welke acteurs dit zijn is nog onbekend.

Tegen het decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge Live opgevoerd, in volledige kerstsfeer. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen.

Helaas is de boodschap van Scrooge nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. De problematiek is bovendien, als gevolg van de coronacrisis, alleen maar urgenter geworden.

Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor deze feiten. Het doel van de uitzending is, met de slogan van Nationaal Fonds Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, een groot aantal kinderen aan nieuwe kleding te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen.


Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen