Mediawater produceert nieuwe editie Scrooge Live
zondag 12 november 2023

Mediawater produceert nieuwe editie Scrooge Live

De cast van Scrooge Live is bekend. Onder anderen Thomas van Luyn, Henk Poort en Kim-Lian van der Meij zijn vrijdag 15 december rond 20.30 uur te zien in het televisiespektakel op NPO 1.

De live-vertelling van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, wordt live uitgezonden vanuit Waalwijk. Een bijzondere muzikale kerstvertelling vol humor en zang, nog voordat de feestdagen zijn begonnen. En daarmee het startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid. Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

De cast
Thomas van Luyn kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Henk Poort is te zien als Jacob Marley, Kim-Lian van der Meij als Bobbie Cratchit, Martine van Os als Geest van het Verleden, Annick Boer als Geest van het Heden, Jacqueline Blom als Geest van de Toekomst, Paul en Debbie uit B&B Vol Liefde als illuster collectantenduo, Frank Evenblij als verteller, Sydney Tros als Fanny en Wendy Ruijfrok als Zoey. Carrie ten Napel keert terug als verslaggever, de regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. Carolina Dijkhuizen is als soliste muzikaal middelpunt van het koor van Carol Singers.

Scrooge Live
Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Door een sterrencast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, op basis van een script dat is geschreven door Thomas van Luyn en producent Mediawater. Een muzikale speelfilm in Dickensstijl met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd in de binnenstad van Waalwijk.

Nationaal Fonds Kinderhulp
In Nederland leven ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Geld voor een warme jas of goede schoenen ontbreekt. Het doel van Scrooge Live is om kinderarmoede aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte en gelijke kansen verdienen. Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Sander Mulkens/MAX (Henk Poort en Thomas van Luyn)

Bericht delen