Mediawater maakt nieuwe editie Scrooge Live voor Omroep MAX
vrijdag 15 september 2023

Mediawater maakt nieuwe editie Scrooge Live voor Omroep MAX

De vierde editie van Scrooge Live ligt in het vooruitzicht. De live-vertelling van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, wordt in december live uitgezonden vanuit Waalwijk.

Een bijzondere muzikale kerstvertelling vol humor en zang, nog voordat de feestdagen zijn begonnen. En daarmee het perfecte startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid. Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Scrooge Live is vrijdag 15 december rond 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. Mediawater is de producent.

Ebenezer Scrooge is een gierige bankier die enkel om geld geeft. Vanuit de geesteswereld probeert Marley, de overleden compagnon van Scrooge, hem tot inkeer te brengen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Scrooge Live is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Een muzikale film met een eigentijdse twist en met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits.

Wie in de huid van de knorrepotterige vrek kruipt en wie de andere rollen in Scrooge Live invullen, wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel meldt Omroep MAX dat Carrie ten Napel terugkeert als verslaggever.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “We zitten weliswaar nog in het staartje van de zomer, toch verheug ik me al op vrijdagavond 15 december. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het samenstellen van een prachtige cast. Ik ga nog niks verklappen, maar het belooft weer een enorm spektakel te worden.”

Nationaal Fonds Kinderhulp
In Nederland leven ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Geld voor een warme jas of stevige schoenen ontbreekt. Het doel van de uitzending is om kinderarmoede aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte en gelijke kansen verdienen.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Nathan Reinds/MAX

Bericht delen