Makers De Nieuwe Wildernis komen met vervolg
donderdag 7 oktober 2021

Makers De Nieuwe Wildernis komen met vervolg

Regisseur Mark Verkerk, die in 2013 de bioscoophit De Nieuwe Wildernis maakte, komt volgend jaar met een vervolg. De Nieuwe Wildernis 2.0 – Natuur in de havens is gedraaid in de havens van Rotterdam en Moerdijk en wordt een ode aan de flora en fauna in havens en op industrieterreinen, meldt distributeur Paradiso Filmed Entertainment.

“Tegen alle verwachtingen in ontwikkelt de natuur zich hier minstens zo rijk – zo niet rijker – als in nationale parken. In de grootste haven van Europa wordt het onmogelijke mogelijk: de schijnbare tegenpolen industrie en natuur evolueren naar co-existentie”, aldus de makers.

Mark Verkerk maakt het vervolg samen met regisseur Willem Berents. De opnames voor De Nieuwe Wildernis 2.0 hebben plaatsgevonden tussen 2017 en 2021. De soundtrack wordt verzorgd door trompettist Eric Vloeimans. De film zal vanaf 14 april 2022 in de bioscopen te zien zijn.

De Nieuwe Wildernis is de succesvolste Nederlandse natuurfilm ooit. De makers volgden twee jaar lang het dierenleven in de Oostvaardersplassen. De film trok meer dan 700.000 bezoekers naar de bioscopen.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Paradiso Filmed Entertainment

Bericht delen